Lemmikeille oma kännykkäpalvelu GPS/GPRS-moduuleilla

Metsästyskoirista tutut paikannuspannat ovat olleet tuttuja jo vuosia, mutta samaa tekniikkaa on tarjolla myös perhekoirille ja muille lemmikeille. Elisa on pakannut kännykkäpaikannuksen lemmikkikaupan kanssa uudenlaiseksi palveluksi, joka sekä paikanta että antaa puheyhteyden kadonneeseen lemmikkiinsä.

Teleoperaattori Elisa on yhdistänyt kännykkäpaikannuksensa suomalaisen lemmikkikaupan kanssa uudenlaiseksi palveluksi, joka sekä paikanta että antaa puheyhteyden kadonneeseen lemmikkiinsä.

Uudella palvelulla voi paikantaa lemmikin sijainnin esimerkiksi karkumatkalla, mutta huolehtia myös riittävästä aktiivisuudesta, yhteiselon sujuvuudesta päiväkohtaisia merkintöjä käyttämällä tai vaikka soittaa ulkona olevalle lemmikille ohjeita antaakseen.

Radiomoduulia tukeva paikannuspalvelu hyödyntää aktiivisuuden seurantaa, joka syntyy GSP-laitteen antaman liikemäärätiedon sekä rotukohtaisen liikuntamääräsuosituksen myötä. Palvelua voi virittää myös omilla määrityksillä.

Paikannus-palvelu toimii pienellä lemmikin valjaisiin tai remmiin kiinnitetyn kännykkämoduulin avulla. GPS/GPRS-ratkaisu on vesitiivis ja siinä on esiasennettu SIM-kortti.  Akun kesto on 3-5 päivää ja lisäksi moduulissa on kaiutin ja mikrofoni ääniyhteyksiä varten.

Koronan aikana lemmikkien määrät ovat kasvaneet voimakkaasti suomalaiskodeissa, pelkästään koiria rekisteröitiin 8,3 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Lisää: Aiempia metsästyskoirien, villieläimien ja lemmikkien paikantamiseen liittyviä uutisia Uusiteknologia.fi:stä (LINKKI1), (LINKKI2), (LINKKI3), (LINKKI4) ja (LINKKI5) sekä Elisan Musti ja Mirri -paikannuspalvelu (LINKKI) ja suomlainen metsästyskoiran paikantava Tracker-radiopanta (LINKKI) ja

Kuva: Elisa