Uusia kosketusohjaimia laiteohjauksiin

Microchip on laajentanut maXTouch-kosketusohjaimien valikoimaansa kahdella uudella piiriversiolla, jotka  soveltuvat kodinkoneiden lisäksi teollisuuden ja lääketieteellisten laitteiden kymmenen tuuma pienempiin ohjauspaneeleihin.

Microchipin uudet MXT640UD-HA1- ja MXT448UD-HA1-ohjainpiirit on suunniteltu tukemaan 9,7 tuuman näyttökokoa. Aikaisemmat piirimallit tukivat näyttöjä vain 8,3 tuuman kokoon saakka. Uudet HA1 -versiot on suunnattu erityisesti älykkäiden kodinkoneiden markkinoille, jossa vaaditaan toiminnallista turvallisuutta sekä varmasti toimivaa kosketusnäyttöä.

Uudet piiri sisältävät patentoidun differentiaalinen kosketusanturin, joka pystyy tarjoamaan erinomaisen kosketusominaisuuden myös vaikeissa käyttöympäristöissä esimerkiksi teollisuudessa. Ratkaisun avulla voidaan tunnistaa ja seurata monisormisia paksuja hansikkaita kosketusta monenlaisten päällysmateriaalien ja -paksuuksien läpi, jopa kosteuden, veden ja jopa suolaveden läsnä ollessa.

Ohjainpiirit ovat IEC/UL 60730 -sertifioituja ja tarjoavat useita turvalliseen käyttöön liittyviä ominaisuuksia. Piirit tarjoavat myös kaksi sarjaliitäntää (SPI ja I²C), jotka toimivat samanaikaisesti ja mahdollistavat redundanssin suunnittelussa.

Piirissä graafisesta käyttöliittymästä huolehtiva pääprosessori ja turvallisuussertifioitavaa koodia suorittava mikro-ohjainosa toimivat toisistaan erillään. MCU-yksikkö pystyy havaitsemaan laitteen tai kosketusnäytössä olevat viat, ja sammuttaa laitteen tällöin turvallisesti.

IEC/UL 60730 -luokan B -sertifioinnin lisäksi nämä uudet piirit ovat myös IEC61000-4-6 luokan A:n vaatimusten mukaisia. Ne  tukevat jopa 105 ° C:n käyttölämpötilaa. Kehitystyökaluina on tarjolla yleiskäyttöinen ATEVK-MXT640UD-A-kehityskortti EVK (kuvassa) sekä maXTouch Studio -kehitystyökalu jatuotannon testi-/tarkastustyökalu maXTouch Analyzer.

Lisätietoja: Microchip (LINKKI), kosketusohjaustuoteet (LINKK), piiritiedot (LINKKI1), (LINKKI2), kehityssarja (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).