Nokialta rankkojen olosuhteiden kännykkätuotteita

Nokia laajentaa valikoimaa teollisuuden yksityisiin langattomiin verkkoihin. Uudet 5G SA (Stand Alone) -tarjonta sisältää kestokännykän, teollisuuden kenttäreitittimet ja millimetriaaltojen pientukiaseman. Uutuuksia esitellään Dubaissa järjesttävillä Gitex Global -messuilla. 

Nokian uudet kestävät 5G SA -kenttäreitittimet, 5G mmW -tukiasemat ja 5G SA -mobiililaitteet tarjoavat teollisuusyrityksille valinnanvaraa yhdistää koneita ja tiimejä uuden nopeamman 5G-verkon avulla. Ne ovat suunniteltu erityisesti vaativiin viestintään ja operaatioihin satamissa, kaivoksissa, tuotantolaitoksissa, kuljetus ja muissa erikoistoiminnoissa.

Niistä Nokia XR20 -kestomalli on 5G SA -yhteensopiva älypuhelin, joka on suunniteltu toimimaan -22..+55 Celsiuksen lämpötiloissa, kestävän 1,8 metristä pudotukset ja on lisäksi vesitiiviis. Laitteeseen on esiladattu valmiiksi Nokian teollisia sovelluksia kuten Team Communications yhteydenpito-ohjelma sekä esineitä tunnistava Nokia scene reader -lukija. Lisäksi siihen voi ladata Nokian DAC-listalta kolmansien osapuolten sovelluksia.

Teollisuudessa voidaan yhdistää uuden Nokian 5G SA-kenttäreitittimen avulla privaattiverkkoihin teollisuuskoneita, antureita ja erilaisia liikkuvia laitteita. Reitittimet ovat sisä- ja ulkokäyttöön tarkotettuja ja ne ovat  IP67- ja tärinäsuojattuja. uutuudet tukevat useita teollisuusprotokollia esimerkiksi Profinet, EtherCAT ja Modbus.

Teollisuusmallistoa varten on tarjolla myös uusi millimetriaaltoalueen 5G-pientukiasema, jonka avulla käyttöön saadaan normaaleja suurempia siirtonopeuksia ja vasteaikoja. Niillä pystytään tukemaan myös uusia taajuusalueyhdistelmiä, jotka liittyvät yksityiseen langattomaan 4G- ja 5G -yhteyksiin, mukaan lukien kaistat B31/72/87 ja kaista 53. Ratkaisu tukee myös lisensoimattomien taajuusalueiden ominaisuuksia yksityiseen langattomaan verkkoon.

Laitteiden valvonta ja hallinta perustuu MX Industrial Edge tekniikkaan pohjautuvaan laitteenhallintaportaaliin. Sen avulla voidaan valvoa ja analysoida turvallisesti verkkoon kytkettyjen laitteiden ja antureiden toimintatietoja reaaliajassa.

Reaaliaikainen tiedon analysointi tehdään turvallisesti hyödyntäen vaativia Industry 4.0 -reunasovelluksia tukevaa Nokia MX Industrial Edgeä. Paikan päällä oleva Nokia MX Industrial Edge tarkoittaa, että tietoja käsitellään paikan päällä, mikä tarjoaa parhaan joustavuuden sekä laskenta- ja verkkotehokkuuden.

Lisää: Nokian Industrial  (LINKKI), uudet 4G- ja 5G-kestotuotteet (LINKKI) ja kuvia (LINKKI) sekä MX Industrial Edge -ratkaisut (LINKKI).

Kuvat: Nokia