Digiturvaviikko – ilmaiset webinaarit nyt arkistovideoina

Valtakunnallinen digiturvaviikko tarjoaa päivittäin kaksi livelähetystä, joiden sisältöä voi seurata suoraan verkon kautta täysin ilmaiseksi.  Kaikki lähetykset ovat katsottavissa myös arkistokäyttönä tapahtuman jälkeen. Mukana on myös tiedot vuoden 2021 tietoturvatunnustuksien saajista. 

Digiturvaviikolla kannustetaan suomalaisia oppimaan ja edistämään digiturvallisuutta. Luvassa on ajankohtaisia keskusteluja digiturvallisuuden tilasta ja digiturvabarometrin tuoreista tuloksista, alan huippujen uratarinoita, vinkkejä digiturvalliseen työskentelyyn sekä live-hakkerointia.

Koko viikon ohjelma on kaikille avoin ja maksuton.  Kuluvan viikon aikana vietetään myös kahta erityistä teemapäivää: Salasanapäivää huomenna tiistaina 26.10. ja Tietoturvapäivää keskiviikkona 27.10. Lisäksi Tietoturva ry jakaa vuoden 2021 tietoturvatunnukset keskiviikkona 27.10.2021 klo 13:40 webinaarin yhteydessä.

Tietoturva-ala haluaa kasvattaa myös työvoimamääräänsä. Keskiviikkona 27.10.2021 kello 12.15 alan tunnetuimmat asiantuntijat kertovat omista työuristaan tieto- ja kyberturvallisuuden parissa. Mukana ovat Mikko Hyppönen, Juho Jauhiainen, Noora Hammar, Päivi Tynninen ja Rauli Paananen.

Nyt jo toista kertaa järjestettävän Digiturvaviikon toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä muiden keskeisten turvallisuusviranomaisten ja alan toimijoiden kanssa. Teemaviikko järjestetään osana EU-alueen kyberturvallisuuskuukautta.

Lisää: Digiturvaviikko 25.-29.10.2021 (LINKKI), viikon ohjelma (LINKKI) ja linkki webinaarilähetyksiin (LINKKI), jonka kautta voi tapahtuman jälkeen katsoa myös kaikki webinaarilähetykset arkistokäyttönä.

Päivitys 28.10.2021: Vuoden tietoturvatunnustukset jaettiin – Kasville elämäntyöpalkinto

Tietoturva ry:n vuoden tietoturvavaikuttajaksi nimettiin eilen hakkerikollektiivi KyberVPK sekä sen jäsen Heikki Stark (kuvassa kolmas oikealta) toimistaan Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron yhteisöllisenä auttajana. KyberVPK-yhteisö perustettu auttamaan kriittisten toimintojen tuottajia taistelussa hyökkäyksiä vastaan ja palautumaan niistä.

Tietoturva ry:n elämäntyöpalkinto annettiin Jyrki Kasville poikkeuksellisen merkittävästä elämäntyöstä tietoturvallisuuden edistämisen parissa.  Kasvi on useimmille tuttu poliittisesta urasta, jonka ohella hän on ollut keskeinen avoimen datan puolestapuhuja ja edistänyt asiaa työskennelleensä Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tieke ry:ssä.

Tämän vuoden tietoturvatuotteena palkittiin Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturvaloukkausten havainnointi- ja varoitusjärjestelmä Havaro sekä vuoden tietoturvapalveluna Digi- ja väestötietoviraston tuottamat Taisto-kyberturvaharjoitukset, joihin osallistuu vuosittain yli 2400 henkilöä harjoittelemaan ja kehittämään digitaalista turvallisuutta.

Tietoturva ry palkitsi vuoden tietoturvailmiönä myös verkossa toimivat monet podcast-ohjelmat. Niistä Turvakäräjät-podcast sai eniten ehdotuksia, joten he noutivat tunnustuksen yhdessä Herrasmieshakkereita edustavan F-Securen Mikko Hyppösen kanssa. Alla on listattuna kaikkien mukana olleiden tietoturvapodcastien linkkitiedot.

Lisää: Tietoturva ry (LINKKI), suomalaisia tietoturba-podcasteja: Cyber Security Sauna (LINKKI), Digiturvakompassi (LINKKI), Herrasmieshakkerit (LINKKI), Tietoturvamakasiini (LINKKI), TietosuojaPod (LINKKI), TrustCast (LINKKI), Turvakäräjät (LINKKI) ja Loihdetrust (LINKKI, tulossa)

Aloituskuva: Digiturvaviikon 25.10.2021 -webinaarin paneelikeskustelua 25.10.2021 veti Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta. Mukana olivat lisäksi  F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, liikenne- ja viestintäviraston kyberturvallisjohtaja Rauli Paananen ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll. Tässä myös suora arkistolinkki 25.10.2021 ammattilaispaneelin videolähetteeseen (LINKKI).