Uusia Bluetooth 5.3 -ohjainpiirejä

Renesas on tuomassa ensimmäisten joukossa uuteen virtapihiin Blutetoothin 5.3 LE -standardiin perustuvia mikro-ohjaimia. Ensimmäiset näytepiirit yritys lupaa soveltajille jo ensi vuoden alkupuolelle. Piiriperhe perustuu ARM:n 32-bitin Cortex M-suoritinytimiin.

Renesasin uudet piirit tukevat Bluetooth 5.3 ominaisuuksien lisäksi Bluetooth 5.1:ssä olevaa suunnanhakutoimintoa ja Bluetooth 5.2:n stereoäänen siirtoa varten isokroonista kanavalaajennusta.

Tulevien piirien radio-osa perustuu ohjelmistoradiotekniikkaan (SDR), mikä mahdollistaa ominaisuuksien joustavan päivittämisen tulevaisuudessa. Piirit tulevat olemaan osa Renesasin viime vuonna julkistamaa 32-bittistä 48 megahertsin Advanced (RA) Arm Cortex-M -piiriä RA4W1, joita voitiin käyttää Bluetooth 5.0 LE -ratkaisuissa.

Uudempi Bluetooth 5.3 Low Energy -määritys julkaistiin viime kesänä ja se täydentää IoT-sovelluksissa tarvittavia Bluetooth LE-ominaisuuksia. Esimerkiksi uuden standardin mukaiset vastaanottimet voivat suodattaa Bluetooth-tietoliikennettä laitteistotasolla ilman että pääprosessoria tarvitsee kuormittaa.

5.3 LE:n suorituskyvyn ja luotettavuuden parantamiseksi oheislaitteet voivat tarjota tietoa ensisijaisesti käytettävistä tiedonsiirtokanavista. Lisäksi yhteydet voivat vaihtaa nopeasti energiatehokkaan hitaan tiedonsiirron ja täyden tiedonsiirtonopeuden välillä.

Lisää: Renesas (LINKKI),  Bluetooth SIG:n 5.3- (LINKKI) ja Renesasin Bluetooth 5.3 LE -tietoa (LINKKI) sekä tiedote (LINKKI) ja jakelijat, valitse Finland (LINKKI).