Unikie nousi vuoden kasvuyritykseksi – ohjelmistoja robottiautoihin

Vuoden kasvuyritykseksi valittiin eilen Jyväskylän Kasvu Open -tapahtumassa robottiautojen erikoisohjelmistoja kehittävä Unikie keskisuurista yrityksistä ja pienistä sisärakentamiseen keskittynyt Luomoa. Kummatkin valinnat perustuivat yritysten markkinapotentiaaliin, tiimiin, näyttöihin ja kasvukykyyn.

Keskisuurista yrityksistä vuoden kasvajaksi nimetty Unikie on tamperelainen ohjelmisto- ja teknologiatalo, joka kehittää ratkaisuja suojattuihin reaaliaikaisiin prosesseihin ja tarjoaa konsultointia. Tuomariston mukaan Unikiella on selkeät näytöt kasvusta sekä mahdollisuus kasvattaa edelleen globaalia liiketoimintaa.

Tamperelainen Unike oli Kasvu Openin keskisuurten yritysten voittaja. Palkinnon vastaanotti Unikien  kehitysjohtaja Jouni Salo. Kuva: Kasvu Open.

”Unikiella on vakuuttavat, kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat ja kova kasvuvauhti”, sanoo Kasvu Openin tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen. 

Palkinnon vastaanotti Jyväskylässä 28.10. järjestetyssä Kasvu Open Karnevaali -tapahtumassa Unikiessa kehitysjohtajana toimiva Jouni Salo (kuvassa).

Pienten yritysten sarjassa vuoden kasvuyritykseksi valittiin puolestaan espoolainen Luomoa, joka on kehittänyt uudenlaisen modulaarisen sisärakentamisen järjestelmän. Ratkaisun avulla  voidaan tehdä muuntojoustavia tiloja ekologisesti, tarkasti ja aikaa säästäen niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.

”Luomoalla on vahvoja näyttöjä kasvusta ja vahva myyntiputki, joka on avautumassa kansainvälisille markkinoille. Yrityksen toiminnan keskiössä on vahva kiertotalousajattelu”, perustelee valintaa Kasvu Openin Lennu Keinänen.

Vuoden kasvuyritysvalintojen lisäksi sai Kasvu Openin kunniamaininnan helsinkiläinen myyntiyritys Nordic Sales Crew  ja yleisön suosikkina vaasalainen ohjelmistoyhtiö Skycode.

Uuden #vastuullisuusteko -tunnustuksen voitti yleisöäänestyksellä ekologisten paperipillien valmistaja helsinkiläinen Dolea. Kaikki palkitut valittiin  Kasvu Openin tämän vuoden Kasvupolku-sparraukseen osallistuneiden yritysten joukosta, johon haki alkuaan yli 500 ja lopulta valittiin yli 200 pk-sektorin yritystä.

Lisää: Kasvu Open (LINKKI) ja kuvia Jyväskylässä 28.10.2021 järjestetyn Kasvu Open Karnevaalista (LINKKI) sekä kasvuyritys Unikieta käsitelleet aiemmat artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI). Niistä useimmat käsittelevät yrityksen robottiautoihin ja koneisiin kehitettyjä ohjelmistoja ja ohjausratkaisuja.

Korjattu Unikien palkinnon vastaanottajaksi Jouni Salo.