Vuoden designteko suomalaiselle latauslaitevalmistajalle

Kymmenen kerran jaettu vuoden designteko-palkinto meni tänä vuonna lahtelaiselle Kemppi-konserniin kuuluvalle Kempowerille. Yritys  suunnittelee ja valmistaa sähköautojen latauslaitteita. Jo aiemmin yritys on saanut tuotteilleen Design from Finland ja Avainlippu-merkit.

Vuoden Designteko -tunnustus jaetaan suomalaiselle yritykselle, jonka liiketoiminnassa design on merkittävässä roolissa. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa vastuullisuus, toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

Kempowerilaisia Lahden toimistolla marraskuussa 2021.

Kempower palkittiin Vuoden Designteko -tunnustuksella, sillä yrityksessä muotoilu on paitsi tärkeässä roolissa, myös erittäin ajankohtainen sähköautoihin siirtymisen ansiosta.

Palkintoraati kiittelee tunnustuksen saanutta Kempoweria siitä, miten yritys vastaa ajan haasteisiin, jotka vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään, mutta liittyvät samalla laajemmin systeemisiin muutoksiin ja globaaleihin vaatimuksiin.

– Kempowerin konsepti ja sen tuotteet muodostavat eheän, funktionaalisen, modulaarisen ja skaalattavan kokonaisuuden. Ratkaisu on sekä olennainen osa tulevaisuuden infrastruktuuria että luonnollinen jatkumo funktionaaliselle Finnish design -muotoiluperinteelle, perustelee päätöstä palkintoraatiin kuuluva muotoilija ja Ornamo ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Alanen.

’’Kempowerilla design kattaa koko tuotesuunnittelun. Latausratkaisumme käyttäjälähtöisyys ja käytettävyys on koko Kempower -tiimin ansiota’’, sanoo Kempowerin tutkimus- ja kehitysjohtaja Mikko Veikkolainen.

Kempower Oy:lle on myönnetty jo aiemmin Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkki sekä suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki kesällä 2021.

Kuva: Kempower S-Series -pikalatausjärjestelmä on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi. Latausnäytön voi ottaa mukaan puhelimeen latauksen ajaksi.