VTT vähentää digiväkeään

Tutkimuskeskus VTT päättää yt-neuvotteluiden jälkeen 32 työtehtävää Digitaaliset teknologiat -liiketoiminta-alueelta. Yhtiöstä lähteville tarjotaan muutostukea ja tukea uudelleensijoittumiseen.

Uudelleenorganisoinnin taustalla on VTT:n tiedotteen mukaan tarve vastata toimintaympäristön muutokseen ja suunnata tutkimuksen painopisteitä asiakkaiden tuleviin innovaatiotarpeisiin.

’’Uuden luominen on VTT:n ytimessä, ja me autamme asiakkaita pysymään kilpailukykyisinä. Samalla meidän on osattava luopua tutkimustarjoamasta, joka ei enää vastaa asiakkaiden tarpeita toimintaympäristön muutosten takia tai jolle on olemassa muita kaupallisia tarjoajia’’, tutkimusalueen johtaja Sauli Eloranta sanoo.

VTT:n mukaan tarkoitus ei ole supistaa toimintaa, vaan uutta osaamista tarvitaan vahvistamaan kasvualueita, kuten tekoälyä hyödyntävien kriittisten järjestelmien tutkimusta.  Kasvu tulee näkymään tiedotteen mukaan jo ensi vuoden rekrytoinneissa.

Yt-neuvottelujen kohderyhmässä oli Digitaaliset teknologiat -liiketoiminta-alueella 117 henkilöä, ja vähennystarve katsottiin alkuaan enintään 50. Kaikkiaan VTT:ssä toimii reilut 2 100 henkilöä.