Uusi tuotekehityskeskus Ouluun

Lahtelainen turvavalaistusjärjestelmiä toimittava Teknoware perustaa nykyisen Lahden yksikön rinnalle Ouluun tuotekehityskeskukseen. Uudessa yksikössä tullaan suunnittelemaan elektroniikkaa  ja niihin liittyviä ohjelmistoja rautatiekaluston sovelluksiin ja kiinteistöjen turvavalaistukseen.

Ensimmäisessä vaiheessa Teknowaren uuden Oulun yksikön koko tulee olemaan 5–10 henkilöä. Tavoitteena on aloittaa toiminto vuoden 2022 alkupuolella. Haussa on tuotekehitysjohdon ja elektroniikan lisäksi ohjelmistosuunnitteijoita, jotka taitavat esimerkiksi C:n, Pythonin ja sulautetun Linuxin.

Toimitusjohtaja Kai Kauto, Teknoware Oy

’’Päädyimme Ouluun uuden tuotekehitysyksikön sijainniksi erinomaisen koulutustarjonnan ja alueella yleisesti jo olevan osaamiskeskittymän takia”, sanoo Teknowaren toimitusjohtaja Kai Kauto (kuvassa).

“Näemme uuden Oulun tuotekehitysyksikkömme tärkeänä osana Teknowaren kasvusuunnitelmaa. Siellä tullaan suunnittelemaan edistyksellisiä valaistusjärjestelmiä maailman johtaville junavalmistajille sekä älykkäitä kiinteistöjen turvavalaistusjärjestelmiä Euroopan ja Lähi-Idän markkinoille’’, Kauto sanoo

BusinessOulun ICT-alan asiakkuuspäällikkö Jussi Leponiemi näkee Teknowaren Ouluun tulon vahvistavan elektroniikka- ja ohjelmistokehityksen osaamiskeskittymää. Myös BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula tervehtii Teknowaren saapumista kaupunkiin ilolla.

”Uuden tuotekehitysyksikön perustaminen Ouluun profiloi aluettamme digitaalisten älykkäiden sovellusten integrointiosaamisessa entistä vahvemmin Teknowaren erikoistumistoimialoilla”, sanoo BusinessOulun Ala-Mursula. Yksikön  tarkoitus on edistää alueen elinvoimaa luomalla menestymisen mahdollisuuksia alueelle, asukkaille ja yrityksille.

Päivitetty