Solita perustaa uuden osaamisyksikön

Tietotekniikkayritys Solita perustaa teollisuustoimialaan keskittyvän osaamisyksikön, jonka kautta palvelee Koneen tyylisiä yrityksiä Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Saksassa ja Virossa. Solitalla on jo entuudestaan liikenne- sekä terveys- ja hyvinvointialaan keskittyvät osaamisyksiköt.

Solitan Industrial-yksikkö keskittyy auttamaan prosessi- ja valmistavan teollisuuden yrityksiä hyödyntämään dataa ja uusimpia teknologioita kestävien ja asiakaslähtöisten kilpailuetujen rakentamisessa.

“Älykkäät verkkoon kytketyt laitteet ja dataohjautuvat palvelut avaavat oven uusille liiketoimintamalleille. Hyötyjen ulosmittaaminen kuitenkin edellyttää kestäviä data- ja integraatioratkaisuja – tietoa on jaettava ja hyödynnettävä saumattomasti koko arvoketjussa”, sanoo Solitan Industrial-toimintaa luotsaava Antti Haanpää.

Jo ennestään Solitan teollisuusasiakkaita ovat Cargotec, Kemira, Kone, Ponsse ja UPM, joista Koneelle on esimerkiksi kehitetty ennakoivan huollon järjestelmää, joka kerää laitteista dataa, analysoi tiedot pilvessä sekä auttaa ennakoimaan huoltotarpeita.

Kuvituskuva: Kone