Volvo vahvistaa akkuosaamistaan Northvoltin kanssa

Volvo vahvistaa Northvolt-akkutehtaan kanssa yhteistyötään avaamalla Göteborgiin tutkimus- ja kehitystyökeskuksen osana kolmen miljardin investointia akkujen kehitykseen ja valmistukseen. Yrityksille on tulossa myös yhteinen akkutehdas Eurooppaan.

Vuonna 2022 toimintansa aloittava Volvon uusi tutkimus- ja kehitystyökeskus synnyttää satoja uusia työpaikkoja Göteborgiin ja tekee samalla Volvosta yhden harvoista automerkeistä, jotka vastaavat kokonaisvaltaisesti akkukennojen kehitystyöstä ja tuotannosta.

Kuva: Volvo

Tutkimus- ja kehitystyökeskus sijaitsee lähellä Volvon omia tutkimus- ja kehitystyötoimintoja sekä Northvoltin nykyistä Northvolt Labs -innovaatiokeskusta Ruotsin Västeråsissa. Tämä varmistaa synergian ja tehokkuuden akkuteknologioiden kehityksessä.

Volvo työskentelee Northvoltin kanssa luodakseen akuille kokonaisvaltaisen järjestelmän, jossa se kehittää ja valmistaa akut itse. Syvä integraatio on tärkeää, sillä akku on sähköauton suurin yksittäinen kustannustekijä sekä suuri osa hiilijalanjälkeä.

Volvo ja Northvolt ovat nyt allekirjoittaneet myös sitovan sopimuksen perustaa yhteisyritys akkujen kehitystä ja kestävää tuotantoa varten ja perustaa tehdas Eurooppaan Volvon uuden sukupolven sähköautoihin. Tulevan tehtaan tarkka sijainti luvataan kertoa ensi vuoden alkupuolella.

Tulevan akkutehtaan potentiaalinen vuosikapasiteetti on 50 gigawattituntia (GWh), mikä riittäisi noin puolelle miljoonalle autolle vuodessa. Rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2023, ja laaja-alainen tuotanto alkaa vuonna 2026. Tehtaan odotetaan työllistävän jopa 3 000 henkilöä.

Lisää: Aiempi uutinen Volvon yhteistyösopimuksesta (LINKKI).