Kyberala saa uuden vetäjän

Teknologiateollisuuden toimialayhdistys Kyberala ry:n eli Finnish Information Security Clusterin (FISC) toiminnanjohtajaksi on nimitetty Peter Sund ensi vuoden alusta lukien. Hän on työskennellyt aiemmin laaja-alaisesti turvallisuuden parissa kotimaan, EU:n, YK:n sekä yritysten tehtävissä.

Peter Sund.

Tuleva toiminnanjohtaja Peter Sund on tutkimustoiminnassaan keskittynyt erityisesti kyberturvallisuuden hallinto- ja johtamisjärjestelmiin sekä niiden oikeudellisiin kysymyksiin.

Kyberala ry on suomalainen kyber- ja tietoturvallisuusalan organisaatioiden edunvalvoja ja verkostoitumisalusta, jonka jäsenistö koostuu tieto- ja kyberturvatuotteita ja -palveluita tarjoavista yrityksistä ja organisaatioista.

Toimialamme merkitys digitalisoituvassa yhteiskunnassa on kasvamassa. Tietoturvayritysten liikevaihto on myös rivakassa nousussa ja ala työllistää Kyberala ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Nixu-tietoturvayhtiön vetäjän Petri Kairisen mukaan jo tuhansia ammattilaisia.