Hyundai tuo rullaavan MobED-robottialustan

Autonvalmistaja Hyundai esittelee tammikuussa Las Vegasissa uudenlaisen pienikokoisen Mobile Eccentric Droid (MobED) -robottialusta, joka suunniteltu erityisesti vakautta ja ketterää liikkumista vaativiin käyttökohteisiin ja erilaisiin pienempiin kuljetustarpeisiin. Mukana esittelyvideo.

Uudenlainen MobED esitellään maailmanlaajuisesti ensimmäisen kerran CES 2022 -messuilla, missä esittelee laajemmin autojen lisäksi tulevaisuuden visioitaan sekä robotiikkaosaamistaan.

Uutta Itsenäisesti liikkuvaa robottialustaa voi käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa. Valmistaja uskoo robotin löytävän käyttöä esimerkiksi tavaratoimituksissa, opastustarkoituksissa tai vaikka liikuntarajoitteisten tai vanhusten kulkuneuvona. Tai lastenrattaina.

MobED koostuu tasaisesta neliskulmaisesta rungosta, johon on yhdistetty neljä suurta pyörää. Pyörissä on kussakin iskunvaimennus ja niiden suuntaa ja asentoa voidaan säätää täysin toisistaan riippumatta.

Vakaa ja vaimennettu alusta mahdollistaa MobED-droidin liikuttelun monimutkaisissa ja ahtaissa ympäristöissä. Alusta on vain 67 senttimetriä pitkä, 60 leveä ja 33 senttimetriä korkea sekä painaa vain 50 kilogrammaa.

Kuljetusalustan akseliväli vaihtelee 65 ja 45 senttimetrin välillä. Lisäksi se säätyy pidemmäksi suurilla nopeuksilla ja pienenee matalilla nopeuksilla mahdollisimman ketterän liikkuvuuden takaamiseksi.

Kaikkiin neljään pyörään on liitetty kolme sähkömoottoria, jotka säätelevät pyörän kulkusuuntaa, kallistusta sekä nopeutta. Kahden kilowattitunnin akuilla käyttöaika on noin neljä tuntia ja nopeus suurimmillaan 30 kilometriä tunnissa.

Lisää: Hyundain robottilaboratorion ModED-esittelyvideo (LINKKI) ja Las Vegasin CES2022-messut 5.-8.1.2022 (LINKKI).