CES2022-messut sai peruutuksia ja uusia näytteilleasettajia

Las Vegasin kulutuselektroniikkatapahtuma kertoi menettäneensä kymmeniä näytteilleasettajia, mutta aikovansa korvata ne uusilla yrityksillä. Silti moni nimekäskin yritys on jäämässä pois tai tyytyy pelkkään digitaaliseen osallistumiseen.

Tammikuun 5.-7(*. päiväksi suunniteltu CES 2022 -tapahtuma tullaan järjestäjien mukaan toteuttamaan Las Vegasin lisäksi myös digitaalisena niille, jotka eivät halua tai voi matkustaa Las Vegasiin. *) Tapahtuma lyheni päivällä alkuperäisestä.

CES-organisaatio kertoi joulua ennen kaikkiaan 42 näytteileasettajan peruutusta, mutta korvanneensa ne 60 uudella yrityksellä.  Järjestäjä ei kuitenkaan listannut pois jääneitä yrityksiä, mutta amerikkalaismedioiden mukaan tapahtumasta puuttuvat muun muassa Amazon, AMD, AT&T, Google, Intel, Lenovo, Microsoft, Meta (Facebook),  Nvidia, T-mobile ja Twitter.

Suomesta näytteilleasettajalistan mukaan ovat Canatu, Flexound Augmented Audio,  Iqm Quantum Computers, Jolla, Neurosonic Technologies, QuietOn, Rightware ja VTT. Lisäksi osa suomalaisyrityksistä voi olla paikalla yhdysvaltalaisen tytäryhtiön tai jakelijan kautta.

CES 2022 -tapahtumassa tulee olemaan messuorganisaation mukaan esillä kaksituhatta toimijaa.  Listalla on mukana edelleen tietoliikennepiirien toimija Qualcomm ja moni pienempikin siruvalmistaja. Niistä osa on mukana osastojen lisäksi digitaaliversiossa.

Kävijöitä CES-organisaatio odottaa edelleen kymmeniä tuhansia vaikka tapahtumassa tulee olemaan rokotusvaatimus ja maskit muiden turvatoimien kanssa. Tarjolla on kävijöille COVID-19-testausta. Myös lentoyhtiöiden ongelmat voivat leikata lopullista kävijämääriä.

Lisää: CES2022 (LINKKI) ja uusin näytteilleasettajalista (LINKKI).

Kuvituskuva: CES2019