Ohjauskeskus ilman laitekaappia

Saksalainen Beckhoff esitteli vuoden lopulla uuden MX-ratkaisunsa, jonka avulla IP67-suojattu automaatiolaitteisto voidaan toteuttaa ilman perinteistä ohjauskaappia.

Beckhoff lupaa  mullistaa MX-järjestelmällä perinteisen koneohjausten järjestelmäarkkitehtuurin. Tähän asti on yleensä käytetty koneen ulkopuolella olevaa ohjauskaaappia, johon on sijoitettu järjetelmään kuuluvat ohjaimet, tietoliikennelaitteet ja esimerkiksi teholähteet.

Uuden MX-järjestelmällä avulla Beckhoff haluaa vähentää turhaa räätälöintiä ja jopa kokonaan luopua perinteisestä ohjausskaapista. Uuden MX-järjestelmän perusyksikkö on alumiinista tehty alusta, johon voi tarpeen mukaan liittää useita pistoyksiköitä.

Modulaarisella MX-pistokealustalla säästyy Beckhoffin mukaan aikaa eikä erikoisrakenteisia koteloita tarvita. Suunnittelua säästyy ja kokoonpano yksinkertaistuu. Silti ratkaisulle luvataan IP67-suojaustaso.

Beckhoff on yksi automaatiojärjestelmien valmistajista, joka tunnetaan esimerkiksi teollisuusautomaation it-tuotteista, mutta myös  EtherCAT-verkkoratkaisustaan.

Lisää: Beckhoff (LINKKI), MX-järjestelmä (LINKKI)