Hiiriohjaimesta kaksi kokoa – oma malli myös vasenkätisille

Perinteisesti tietokoneiden hiiriohjaimia on toteutettu ajatuksella, jossa yksi ja sama malli sopisi kaikille käyttäjille. Nyt alan suurimpia toimijoita Logitech on esitellyt malliston, joka tuo tarjolle kaksi eri kokovaihtoehtoa ja oman mallinsa myös vasenkätisille.

Logitech uudet langattomat Signature M650- ja Signature M650 for Business -ohjainhiiret ottavat huomioon kämmenten koot ja vasenkätiset tietokoneen käyttäjät. Lisäksi malliston vasenkätisille suunnattu hiiri tuo peukalopainikkeet myös vasemmalla kädellä hiirtä käyttäville.

Hiirissä on mukana ns. SmartWheel-vierityspyörä, joka tuo  tuo työhön sekä nopeutta että tarkkuutta. Yrityksen mukaan  kaksitoimista vierityspyörää voi käyttää jopa hurjasti rullaten, jolloin koodarin tuhannet rivit voidaan kelata sekunneissa. Vaihtoehtoisesti vierityspyörän tarkalla porrastuksella rivit ja sivut ovat selattavissa tarkasti halliten.

Uusi Signature M650 ja sitä  hieman isokokoisempi Logitech Signature M650 L -mallit hyödyntävät lisäksi lähes äänetöntä SilentTouch-painallustekniikka. Hiirimallit ovat yrityksen mukaan jopa 90 prosenttia hiljaisempia kuin esimerkiksi valmistajan M185 -hiirimalli.

Uusien hiirien kaareva muotoilu tuo työskentelyyn oman lisänsä. Hiiren pinta on viimeistelty liukumattomalla materiaalilla ja pehmeällä peukalotuella. Lisäksi painikkeiden toimintoja voidaan räätälöidä Logitech Options+ -ohjelmistolla. Väreiinä osin kierrätetystä PCR-muovista valmistettuja hiiriä on saatavana valkoisena, grafiitinmustana ja vaaleanpunaisena.

Mallistosta molemmat Signature M650- ja M650 L ovat ovat yhteensopivia Windows-, macOS-, Linux-, Chrome OS-, ipadOS- ja Android-käyttöjärjestelmien kanssa. Langaton yhteys voidaan muodostaa Bluetooth Low Energy -yhteydellä tai mukana tulevalla Logi Bolt -vastaanottimella. Käyttöajaksi yhdellä AA-sormiparistolla annettaan kaksi vuotta.

Lisää: Logitech (LINKKI), M650-mallisto (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI)