Ponssen elektroniikkaryhmä varustautuu kasvuun

Metsäkoneyhtiö Ponssen elektroniikkayritys Epec panostaa lisää elektroniikan ja ohjelmistoalueen tuotekehitykseen kasvattamalla suunnitteluhenkilöstöään. Yritys hakee 20 uutta elektroniikka- ja ohjelmistoalan ammattilaista Seinäjoen, Tampereen ja Turun yksiköihin.

Uusin elektroniikka ja ohjelmistot ovat laajemmin entistä tärkempiä kilpailukeinoja suomalaisille työkone- ja hyötyajoneuvovalmistajille. Ponsse on panostanut uusimpaan it-teknologiaan jo pitkään. Yritys osti seinäjokelaisen  Epecin vuonna vuonna 2004.

’’Tavoitteenamme on saavuttaa merkittävä markkinaosuus nopeasti kasvavilla työkoneiden ja hyötyajoneuvojen uusien teknologioiden markkinoilla. Meille on tärkeää investoida ja kehittää teknologista osaamistamme juuri Suomessa’’, sanoo Epec Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila kertoo.

Viime vuosina Epec on keskittynyt tulevaisuuden teknologioihin, kuten ohjausjärjestelmiin ja autonomisiin ja avustaviin järjestelmiin sekä työkoneiden sähkö- ja hybriditeknologiaan.

Uusien keinojen avulla voidaan saavuttaa Epecin mukaan merkittäviä etuja esimerkiksi työkoneiden parantuneena tuottavuutena ja CO2-päästöjen pienenemisenä.  Ratkaisut ovat luoneet myös uusia digitaalisia liiketoimintamalleja asiakkaille.

Kuvituskuva: Ponsse/Epec