Älyohjaimista apua sähköautojen ajomatkojen optimointiin

Valmet Automotive on lisäämässä sähköautoihin suunniteltujen kinemaattisten järjestelmien tarjontaansa merkittävästi. Yritys aikoo tuoda tarjolle sähköautoihin älykkäitä ilmaohjaimia, joiden avulla voidaan vähentää ilmavastusta ja optimoida toimintamatkoja.

Valmet Automotivella on vuosien kokemus urheiluautojen aktiivisten ilmanohjainten suunnittelusta ja valmistuksesta, joten laajennus sähköautoihin onkin jo odotettu. Yrityksen mukaan uudet innovaatiset kinemaattisen järjestelmät, kuten aktiiviset korirakenteet, tarjoavat suuria mahdollisuuksia akkujärjestelmän käytön optimointiin ja aiempaa pidempiin toimintamatkoihin.

Valmet Automotiven mukaan tekniikoiden avulla voidaan toisaalta saavuttaa sama toimintamatka aiempaa pienemmällä akulla, resursseja säästäen ja kestävän kehityksen tarpeet huomioiden.

Valmet Automotive painottaa nyt kinemaattisissa ratkaisuissa myös ajoneuvojen käyttömukavuutta. Yksi tällainen ratkaisu on pian sarjatuotantoon tuleva modulaarinen latauspistokkeen luukku, jota voidaan käyttää etäohjatusti tai käsin, ja joka soveltuu niin massatuotanto- kuin premiumluokan autoihin.

Sähköisen liikenteen strategiansa myötä Valmet Automotive laajensi avoautojen kattojärjestelmistä vastaavan liiketoimintalinjansa tarjontaa kinemaattisiin ratkaisuihin vuonna 2017. Nykyisen Roof & Kinematic Systems -liiketoimintalinjan suunnittelukeskus sijaitsee Osnabrückissä Saksassa, ja tuotanto Zaryssa Puolassa.

Kuvituskuva: Valmet Automotive