Nopea kuituyhteys Baltian kautta Frankfurtiin

Tele2 Viro kertoi tänään avaavansa nopean valokuituyhteyden Suomesta Baltian ja Puolan kautta Frankfurtiin ja sitä kautta muuallekin Eurooppaan. Yritys käyttää Baltic Highwayna tunnettua valokuitureittiä, josta osa kulkee ilmakaapeleina.

Baltic Highway kulkee linjalla Helsinki-Tallinna-Riika-Vilna-Varsova-Frankfurt. Päätepiste Saksan Frankfurt on Euroopan tärkein finanssi- ja liiketoimintakeskus, joka toimii myös kaikkien tietoliikenneoperaattorien verkkojen keskeisenä solmukohtana.

”Uutta valokuituyhteyttä voivat käyttää kaikki halukkaat suomalaiset yritykset: niin pankit, operaattorit, ict-yritykset kuin datakeskuksetkin – kaikki, jotka tarvitsevat laadukkaita, matalalatenssisia ja turvallisia yhteyksiä”, kertoo Asse Hang, Tele2 Viron kansainvälisen myynnin johtaja.

Uusia yhteyksiä tarvitaan, sillä datan määrä kasvaa tällä hetkellä globaalisti noin 25–30 prosenttia vuodessa. Uusien datakeskusten infrastruktuurin kasvaa edelleen, sillä Tele2:nkin mukaan Suomi ja muut pohjoismaat nähdään houkuttelevina datakeskuksien sijaintipaikkoina.

Suomi kilpailee datatkeskuksista erityisesti Ruotsin kanssa samoilla pohjoisilla vahvuuksilla: turvallisuudella, vakaalla maaperällä, viileällä ilmastolla ja edullisella sähköllä. Uusien yhteyksien kautta Suomi saa tähän yhtälöön yhden kilpailutekijän lisää eli Eurooppaan asti ulottuvan kuituyhteysvaihtoehdon.

Kuvituskuva: Shutterstock