Suomalainen sopimusvalmistaja uusiin käsiin

Lohjalainen elektroniikan sopimusvalmistaja MLB Electronics on myyty ruotsalaiselle Inissionille, jolla on tuotannollista toimintaa jo Lohjalla. Kauppasumma oli 1,7-2,3 miljoonaa euroa.

Inission kertoo tiedotteessa vahvistavansa asemaansa Suomessa MLB Electronics Oy:n avulla. Yrityskaupan jälkeen MLB on Inission Lohjan tytäryhtiö. Tavoitteena on EMS-liiketoiminnan kasvattaminen Suomessa ja yritysosto tasapainottaa myös Inissionin  nykyistä asiakasporfoliota.

Kaupalla arvioidaan olevan myös positiivinen vaikutus Inissionin liikevaihtoon ja liikevoittoon (EBIT) vuonna 2022. Sopimus tehtiin Inissionin tytäryhtiön Inission Lohja Oy:n kautta. Allekirjoitus tapahtui 21.1.2022 ja sen vahvistaminen 31.1.2022. Hinnaksi on sovittu 1,7-2,3 miljoonaa euroa riippuen MLB:n tuloskehityksestä.

Vasemmalta MLB:n toimitusjohtaja Rainer Backman sekä Petra Löytänä ja Asta Kronvall-Kettunen sekä Inissionin Fredrik Berghel, Pekka Väyrynen ja Marcus Karlsson.

Vuonna 1977 perustettu MLB työllistää Lohjalta 45 henkilöä ja asiakkaita on teollisuudesta, terveys- & energiateknologiasta.

MLB:n liikevaihto oli vuonna 2020 noin 5,48 miljoonaa euroa ja liiketulos 139 000 euroa. Viime vuoden liikevaihtoarvioksi kerrotaan 6,9 miljoonaa euroa.

Kaupan myötä Inissionin Lohjan toimitusjohtaja Pekka Väyrynen siirtyy myös nykyisen Rainer Backmanin MLB:n toimitusjohtajaksi Lohjan tehtaan lisäksi.

Muutoin ostettu yritys jatkaa tiedotteen mukaan nykytiloissaan ja nykyisellä organisaatiollaan. Keskipitkällä aikavälillä yhtiöt sulautetaan kuitenkin hyödyntämään toistensa tarjoamia synergiaetuja. MLB otti runsas vuosi sitten käyttöön Miraen SMA-ladonta- ja Ersan selektiivijuotoskoneen.

Inissionilla on tehtaat  Lohjan lisäksi Tukholmassa, Västeråsissa, Boråsissa, Munkforsissa, Malmössä sekä Norjan Løkkenissa ja Tallinassa Virossa. Suomessa Inission vahvisti asemaansa ostamalla Lohjalta HY-Tech Comp Oy:n vuoden 2020 alussa.

Kuvituskuva: MLB Electronicsin nettisivu