Robottiyritys lisää tutkimuspanoksia Suomeen

Virolaistaustainen pieniä logistiikkarobotteja kehittävä Starship Technologies on saanut 50 miljoonan euron  lainan Euroopan investointipankilta. Samalla yhtiö lisää panostuksia Suomen t&k-yksikköön.

”EIP:n tuki auttaa meitä jatkamaan viimeisen mailin toimitusten muokkaamista sekä tuomaan tilaustoimituksen mukavuudet miljoonille ihmisille. Euroopassa palkkaamamme ammattilaiset ovat toinen avaintekijä tämän mahdollistamisessa”, Starship Technologies´n toimitusjohtaja Alastair Westgarth sanoo.

Starship Technologies hyödyntää saadun Euroopan investointipankin lisäpääoman tutkimukseen ja tuotekehitykseen, mukaan lukien tuhansien robottien rakentamisen yhtiön suunnittelu- ja innovaatiokeskuksissa Tallinnassa ja Helsingissä.

“Kasvatamme panostuksiamme Helsingin yksikössämme palkkaamalla lisää ohjelmistokehittäjiä. Tuplasimme organisaatiomme koon Suomessa vuoden 2021 aikana ja tavoitteemme vuodelle 2022 on sama”, sanoo Pekka Kosonen, Starshipin senior engineering manager.

Suomi on tärkeää yrityksen ohjelmisto- ja tuotekehitykselle. Teknologinen osaaminen niin verkkokaupoissa, sovellusalustoissa kuin autonomisissa ajoneuvoissa, robotiikassa sekä erilaisissa liikkumisen teknologioissa on Starshipin mukaan kansainvälisesti huippuluokkaa.

”Kaikenmuotoiset ja -kokoiset sähköajoneuvot ovat tulevaisuuttamme, ja ne voivat olla keskeinen osa kestävän liikenteen palapeliä. Starshipin toimitusrobotit ovat jo osoittamassa arvoaan, ja olemme iloisia voidessamme tukea yritystä, jotta se voi jatkaa teknologiansa kehittämistä ja tuotannon lisäämistä”, EIP:n varapääjohtaja Thomas Östros kommentoi.

Virolaistaustainen Starship Technologies tarjoaa jo palvelujaan monissa osissa Europan unionia ja Iso-Britanniaa sekä useissa kaupungeissa ja yliopisto- ja teollisuuskampuksilla Yhdysvalloissa. Robotit on suunniteltu toimittamaan ruokaa, elintarvikkeita ja paketteja paikallisesti muutamassa minuutissa. Starshipin perustajat ovat Ahti Heinla ja Janus Friis (Skypen pääarkkitehti ja toinen perustaja) ja toimitusjohtaja on Alastair Westgarth.

Kuva: Starship Technologies