Älykkäät palvelurobotit notkistavat tehtaan logistiikkaketjua

Saksalainen Braun Sondermaschinen on kehittänyt liikkuvan BS Trayshuttle -robotin, joka  kerää tavarakehikkoja tuotantokoneesta ja vie ne toiseen. Robotin toiminta perustuu sijainnin tarkkaan määrittelyyn, etäisyyksien mittaamiseen sekä navigointiin.

Itsestään toimiville roboteille on paljon käyttökohteita teollisuudessa. Erityisen hyvin ne soveltuvat tuotantolaitosten sisäiseen tavaralogistiikkaan, siirtämään pientavaraa koneiden välillä.

Sickin anturitekniikkaa sisältävä robotti koostuu kahdesta osasta: jo aiemmin suunnitellusta autonomisesta mobiilirobotista, joka muodostaa BS Trayshuttlen alustan, sekä sen päälle kehitetystä tavarakehikon keräyslaitteesta.

Robotin alusta perustuu Sickin FlexiSoft-turvaohjaimeen ja nanoScan 3 -turvalaserskanneriin. Sen keräyslaite yhdistää Sickin valokennoja sekä induktiivisia lähestysmisantureita sijainnin ja keräyslaitteen asennon määrittämiseen.

BS Trayshuttlen luvataan tehostavan tuotantolaitoksia automatisoimalla sisäistä logistiikkaa.

Niiden avulla voidaan ohjelmoida valmistettavat tuotteet kulkemaan  joustavasti eri koneiden välillä. Robotti voi liikkua teollisuusympäristöissä jopa seitsemän kilometrin tuntinopeudella.  Ja kun kuljetustehtävä on tehty, se palaa takaisin latauspaikalle odottamaan seuraavaa tehtävää.

Lisää:  Braun Sondermaschinen GmbH (LINKKI), BS Trayshuttle -robottialusta (LINKKI) ja Sick (LINKKI).