Qt:n kehittäjälisenssien kauppa kasvoi odotettua enemmän

Loppuvuosi toi kasvupyrähdyksen suomalaiselle ohjelmistokehitysvälineitä tarjoavalle Qt Groupille. Yrityksen viime vuoden liikevaihto ja liiketulos ylittivät ennusteet ja erityisesti kehittäjälisenssien myynti sujui koronasta huolimatta yli odotusten ja aiempien arvioiden.

Alustavien, tilintarkastamattomien lukujen mukaan Qt Group-konsernin liikevaihto oli noin 121 miljoonaa euroa vuonna 2021. Liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna noin 52 prosenttia ja vertailukelpoisin valuutoin noin 55 prosenttia. Liikevoitto oli noin 29 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali oli noin 24 prosenttia.

Yhtiö on aiemmin lokakuussa julkistamassaan johdon osavuotisessa selvityksessä arvioinut liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin 40–50 prosenttia edellisvuodesta ja liikevoittomarginaalin olevan vähintään 15 prosenttia. Aiempaa ennustetta parempi tulos johtui erittäin hyvin sujuneesta myynnistä vuoden 2021 lopussa.

Yhtiön liikevaihto vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä oli noin 37 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli noin 55 prosenttia ja vertailukelpoisin valuutoin noin 51 prosenttia. Liikevoitto vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä oli noin 8 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali noin 22 prosenttia.

Yhtiö kommentoi taloudellista kehitystä seuraavan kerran vuoden 2021 tilinpäätöstiedotteen ja tilinpäätöksen julkaisun yhteydessä torstaina 17.2.2022, jolloin yhtiö aikoo antaa myös arvion tulosnäkymistä vuonna 2022.

Kuvituskuva: QT