Uuden ajan televisiostudio Tampereelle

Tampereen televisiokeskusta Mediapolista laajennetaan uudella maailmanluokan televisiostudiolla. Mukana projektissa ovat Yleisradio. Tampereen kaupunki, Akun Tehdas ja Tohlopin kiinteistöyhtiö SBB. Tarkoitus on kehittää televisiostudion toimintojen lisäksi toimintatapoja tulevaisuuden tuotantojen toteuttamiseen.

Päivittäin Tampereen Mediapoliksessa työskentelee tai opiskelee yli tuhat henkeä, joista yksi suurimmista toimijoista on Yleisradio, mutta mukana on myös muita toimijoita.

Nykyinen Tohlopin tv-studioalue. Kuva SBB.

Tohloppia operoiva kiinteistöyhtiö SBB halua luovan alan kehitystä investoimalla alueen toimintaa lisää. Siihen SBB oli varautunut jo ostaessaan tilat vuonna 2019 kun Yleisradio myi alueen kiinteistöyhtiölle.

’’Toivomme uuden kansainvälisen tason studion lisäävän kiinnostusta entisestään niin kotimaisten kuin ulkomaisten toimijoiden parissa. Uuden studion toimintaan on jo sitoutunut useita nimekkäitä toimijoita,” kertoo Tohlopin omistavan SBB:n maajohtaja Arto Nummela.

Kiinteistöyhtiö Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:n (SBB)  omistaa Suomessa Tohlopin lisäksiyli 170 muuta kiinteistöä. SBB palkittiin vuonna 2018 Vuoden kiinteistöyhtiö -palkinnolla. Suomessa SBB.

“Olemme SBB:ssä asettaneet tavoitteeksemme olla ympäristöpositiivinen koko arvoketjussa vuoteen 2030 mennessä, ja tämänkaltaiset hankkeet ja yhteistyöt ovat tuostakin näkökulmasta erittäin tervetulleita,” sanoo SBB:n projekti- ja kehitysjohtaja Marko Määttä

Yleisradion uutisen mukaan valmista pitäisi olla jo 2023. Lisää Yleisradion Areenan videouutisesta (LINKKI).

Kuvituskuva: SBB