Suomalaisjohtaja nousi kansainvälisen piikiekkoryhmän vetäjäksi

Piikiekkovalmistaja Okmeticin kaupallinen johtaja Anna-Riikka Vuorikari-Antikainen on nimitetty kansainvälisen puolijohdealan näköalapaikalle SMG-piikiekkotoimittajien ryhmän puheenjohtajaksi. Ryhmän muita jäseniä ovat Shin Etsu Handotai, SUMCO, GlobalWafers, Siltronic, SK Siltron ja WaferWorks.

Nykyisin kiinalaisomistuksessa olevan Okmeticin Anna-Riikka Vuorikari-Antikainen on nimitetty vuoden alusta puolijohdemateriaali- ja laitealan kattojärjestö SEMI:ssä  ryhmän SMG:n (SEMI Silicon Manufacturing Group) puheenjohtajaksi.

Kuva: Okmetic

Piikiekkojärjestö on entistä tärkeämpi kun puolijohdeteollisuudessa on laajalti pulaa piireistä ja logistiikkaketjutkin ongelmissa. Siksi Suomessa toimivan Okmeticin kaupallisen johtajan nouseminen edustanaan alan suuriakin toimittajia on merkittävää.

’’Piikiekot ovat keskeinen osa puolijohdealan arvoketjua ja ryhmän tehtävä on pitää yllä keskustelua piikiekkojen roolista kehittyvällä toimialalla puolijohdealan toimijoiden kesken, sanoo Okmeticin Anna-Riikka Vuorikari-Antikainen.

Vuorikari-Antikaisella on kaikkiaan 30 vuoden kokemus piikiekkoteollisuudesta ja lisäksi hän on toiminut jo kaksi vuotta jo SMG-yhteisön varapuheenjohtajana. Vankan osaamisensa myötä hän nostaa suomalaisen puolijohdealan osaamisen profiilia maailmalla.

Taustaa: Piikiekkojen kysyntä on nyt voimakkaassa kasvussa. Vuoden 2021 osalta liikevaihdon arvioidaan ylittäneen jopa 550 miljardin Yhdysvaltain dollarin rajan. Ala on kasvanut erityisesti Aasiassa, mutta piiripula on aiheuttanut paineita panostaa alaan myös muualla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa on havahduttu Aasian etumatkaan. Nyr Euroopan unionissa on rakenteilla oma European Chips Act -hanke, jonka avulla pyritään vahvistamaan uudelleen  ekosysteemiä ja lisäämään omaa valmistuskapasiteettia.