Innovaatioseteli uudistui ja nousi 5000 euroon

Pien- ja keskisuurten yritysten tuote- ja palvelutoiminnan kehittämiseen tarkoitettu innovaatioseteli uudistui vuoden vaihteessa. Viiden tuhannen euron arvoinen seteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Palvelutarjoajan voi valita itse.

Yritys voi innovaatiosetelein avulla maksaa asiantuntijapalveluita, jotka tuovat yritykseesi uutta, innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista sekä uutta tuotetta. Jatkokehitys nykytuotteille ei sisälly innovaatiosetelin hakuehtoihin.

Uudistuksen myötä innovaatioseteli maksetaan myös suoraan rahoitusta hakevalle yritykselle, ei enää palveluntuottajalle. Innovaatioseteli-rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 5 000 euroa ja kattaa 100 prosenttia ostettujen palvelujen arvonlisäverottomasta määrästä.

Uuden rahoitusjärjestelyn muutoksen myötä Business Finland voi luopua palveluntuottajien taloudellisesta kelpoisuustarkastuksesta, jolloin yritykset voivat valita tarpeitaan parhaiten vastaavan koti- tai ulkomaisen palveluntarjoajan.

Lisää: Business Finlandin innovaatiosetelin hakemisesta ja ehdoista (LINKKI).

Kuvituskuva: UT