Tarkka virranmittausanturi sähköautojen invertterien testaamiseen

LEM on tuonut tarjolle tarkan  IN 200 -virranmittausmuuntimen, joka soveltuu esimerkiksi sähköautojen testaamiseen. Sen avulla voidaan analysoida hybridi- ja sähköautojen inverttereiden hyötysuhteita.

Ajoneuvotekniikan testipenkkeihin asennettuna LEM:n virtamuunnin antaa autonvalmistajille mahdollisuuden sekä kehittää inverttereiden hyötysuhdetta, että validoida niiden suorituskykytasoa tarkimman mahdollisen datan avulla erittäin tarkasti.

LEM:n IN200-datalehdessä tarkkuudeksi ilmoitetaan 0,6 ppm:ää ja enintään 10 ppm:ää, vaikka yrityksen omissa testeissä muuntimen tarkkuus lineaarisuuden osalta on ollut parhaimmillaan jopa alle 0,5 ppm:ää ja ryömintä välillä ±5 ppm verrattuna kilpailijoiden muuntimiin, joilla saavutetaan vastaavasti tarkkuustaso ±20-25 ppm.

Suurin yksittäinen tekijä, joka erottaa IN 200:n kilpailijoistaan on LEM:in mukaan päätös luottaa uutuudessa digitaaliseen integraatioon ja sen luomaan teknologiaan analogisen teknologian sijaan uudella fluxgate-teknologialla.

Perinteisesti kohinan, häiriöiden ja muiden vaikutuksien eliminointi fluxgate-keloista on edellyttänyt useita analogisia piirejä, mutta LEM:n ratkaisu mahdollistaa tarvittavien analogisten piirien lukumäärän radikaalin vähentämisen digitaalisen integraation ansiosta. Uusi tratkaisu perustuu  fluxgate-ajuriin.

Tuotteen digitaalinen teknologia takaa myös immuniteetin lämpötilavaikutuksia ja käyttöjännitteen vaihteluita vastaan ja metallikotelo (aiemmat mallit oli varustettu muovikotelolla) parantaa EMC-häiriönsietoa, vähentää lämpötilaryömintää ja mahdollistaa korkean tarkkuuden toiminnan yli koko laajennetun lämpötila-alueen (-40 °C … +85 °C).

Muita merkittäviä IN 200:n ominaisuuksia ovat erittäin laaja taajuusalue DC … 1,1 MHz (-3 dB),  kompakti koko ja 28 mm:n johtoaukko kaapeleita ja virtakiskoja varten sekä tilasignaali, joka ilmaiseen muuntimen tilan.

Uusi muunnin laajentaa myös LEM:n tarkkojen antureiden IN-tuoteperheen valikoimaa, jossa on nyt mallit välille 100- 2000 ampeeria. IN 200 -tuotemallisto käsittää kolme eri yksikköä, jotka alueille 100, 200 ja 400 ampeeria.

Lisää: LEM (LINKKI) ja IN200-sarjan tuotetiedot (LINKKI).