Patenttihakemusten kasvu tyrehtyi

Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) tuli viime vuonna 1 662 patenttihakemusta, jossa on jo pientä laskua edellisvuoden 1685 hakemukseen. Myös tavaramerkkihakemuksia tuli muutama sata vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Suomen patentti- ja rekisterihallitus julkaisee joka kuukausi tilaston kansallisista patenttihakemuksista ja Suomessa voimaansaatetuista eurooppa-patenteista. Lisäksi PRH julkaisee tilastot myös patenttihakemuksista maakunnittain ja suurimmista kotimaisista yrityshakijoista.

Viime vuonna eniten hakemuksia tuli Uudeltamaalta: 1 014 kappaletta. Luku on seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena (949 kappaletta).

Muista maakunnista tuli hakemuksia yhteensä 540 kappaletta, mikä puolestaan on 15 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuotena (639 kappaletta).

Uudenmaan perässä hakemusmäärissä tulivat Pirkanmaa 109 (119) hakemuksella, Varsinais-Suomi 77 (74) hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 68 (94) hakemuksella. Parhaiten hakemusmäärät kasvoivat Pohjanmaalla, josta tuli hakemuksia 26 kappaletta (14).

Lisää: Uusimmat RRH:n patenttitilastot (LINKKI1), (LINKKI2) (LINKKI, maakunnat), tavaramerkit (LINKKI3) sekä aiemmat patentteja käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty 7.2.2022 maakuntien vuoden 2021 patenttimäärillä.