Suomalaiselle kyberosaamiselle glooriaa

Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure sai kehujaq päätelaitteiden suojauksessa ja reagoinnissa amerikkalaisen tutkimuslaitos AV-Comparitivesin Endpoint Prevention and Response (EPR) -raportissa. Mukana on suora  pdf-linkki selvitykseen ja kilpaileviin ratkaisuihin.

AV-Comparativesin raportti dokumentoi kymmenen eri tietoturvatoimittajan suorituskykyä testeissä, jotka simuloivat 50 erillistä kohdistettua hyökkäysskenaariota. Ratkaisut sertifioitiin sitten kolmella eri tasolla: Strategic Leaders, CyberRisk Visionarys ja Strong Challengers.

AV-Comparatives -organisaation F-Securen strateginen johtotaso arvio perustuu modulaarisen ja pilvipohjaisen alustan F-Secure Elementsin päätelaitesuojaus (EPP) ja päätelaite havaitsemis- ja reagointikomponenteille (EDR) tehtyihin testeihin.

AV-Comparatives -organisaation mukaan suomalaisen F-Secure Elementsin tärkeimpiä etuja olivat alhaiset kokonaiskustannukset (TCO) 5 vuoden aikana, erilaisten hälytysten yhdistäminen ja priorisointi. yksinkertainen konfigurointi ja käyttöönotto verkkotunnus- tai työryhmäympäristössä sekä erilaiset vastausvaihtoehdot havaituille uhille ja tiedot turvallisuusoperaatiokeskuksen (SOC) analyytikoille tutkittavaksi/tarkastettavaksi.

Lisäksi F-Securen etuja olivat poikkeukselliset ominaisuudet käyttäjien suojaamisessa, erityisesti ennen kuin uhat etenevät käyttäjäympäristön sisällä, helppokäyttöinen ja intuitiivinen hallintakonsoli, joka tarjoaa hyödyllistä kontekstitietoa SOC-analyytikoille uhkien priorisoimiseksi sekä hyvä kartoitus MITRE:n taktiikoihin, tekniikoihin ja menettelyihin (TTP:t), jotka tarjoavat SOC-analyytikoille dataa tutkittavaksi ja tarvittaessa eskaloitavaksi

Lisää: F-Securen tiedote (LINKKI) ja AV-Comparativesin Endpoint Prevention and Response (EPR) -raportti (LINKKI, pdf).

Kuvituskuva: Shutterstock