Etteplan ostaa Ruotsista sulautetun elektroniikan yrityksen

Etteplan ostaa sulautettuihin järjestelmiin erikoistuneen Syncoren suunnatulla osakeannilla ostettavan yhtiön omistajille. Kauppa vahvistaa sulautettujen järjestelmien projektiliiketoimintaa Ruotsissa. Lopullista kauppasummaa ei julkistettu.

Kauppa on jatkoa Etteplanin viime vuosien aikana tekemille investoinneille digitalisaatioon sekä sulautettuihin järjestelmiin ja ohjelmistokehitykseen. Kaupan rahoitusta varten Etteplan tekee suunnatun annin Syncore Technologies Ab:n omistajille ja osin käteisvaroilla.

Kauppakirja allekirjoitettiin tänään 2.2.2022, ja samanaikaisesti myyjät merkitsivät osana kauppasumman maksua 117 485 Etteplanin uutta osaketta. Osakkeista maksettava osakekohtainen merkintähinta on 16,42 euroa.

Vuonna 2000 perustettu Syncore toteuttaa edistyksellisiä sulautettujen järjestelmien projekteja kuten suunnittelua, laitteisto- ja ohjelmistokehitystä sekä tuotteiden koko elinkaaren kattavia palveluita erityisesti teollisuusjärjestelmien, ilmailuteollisuuden ja puolustusteollisuuden asiakkaille.

Vuonna 2020 Syncoren liikevaihto oli viime vuonna noin viisi miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 46 sulautettujen järjestelmien asiantuntijaa Linköpingissä Ruotsissa. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

“Syncoren erittäin vahva projektiosaaminen ja laaja kokemus suunnittelupalveluiden ja sulautettujen ratkaisujen toimittajana vahvistaa Etteplanin markkina-asemaa Ruotsissa ja tukee Etteplanin Johdettujen palveluiden (Managed services) kehitystä”, sanoo Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkki.

Yritysoston jälkeen Etteplanissa työskentelee yli 800 asiantuntijaa sulautettujen järjestelmien ja ohjelmistokehityksen parissa, joista yli 150  Ruotsissa. Kaiken kaikkiaan Etteplanissa Ruotsissa työskentelee noin 700 asiantuntijaa.

“Yrityskaupan myötä projektiosaamisemme Ruotsissa vahvistuu merkittävästi ja muodostamme yhdessä kiinnostavan toimittajan ruotsalaisille ja kansainvälisille asiakkaille”, sanoo Tero Leppänen, Etteplanin Ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -palvelualueesta vastaava johtaja.

Lisää:  Syncore Technoogies (LINKKI) ja aiemmat Etteplania käsitelleet kauppa- ja tekniikkauutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Etteplan on ostanut useita sulautetun alueen yrityksiä. Kuvassa yksi Tanskasta viime vuonna ostetun Tekpartnetsin sulautetun elektroniikan kehittäjistä.