Puolustusvoimat tilasi Bittiumilta lisää softaradiota

Suomen Puolustusvoimat tilaa oululaiselta Bittiumilta lisää langattomia taktisia ohjelmistoradiotuotteita puitesopimuksen mukaisesti. Toimitettavien reittimien ja radio-osuuksien arvo on noin 8,8 miljoonaa euroa.

Bittiumin uusinTAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteiden tilaus perustuu puitesopimukseen, joka koskee vuosia 2021–2024 ja on arvoltaan enimmillään noin 30 miljoonaa euroa. Tilatut tuotteet tullaan toimittamaan Puolustusvoimille vuoden 2022 aikana.

Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta.

TAC WIN:n ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia IP-tiedonsiirtoyhteyksiä. Taktinen reititin tarjoaa myös monipuoliset liitynnät erityyppisten päätelaitteiden ja muiden viestijärjestelmien kytkemiseksi samaan tiedonsiirtoverkkoon.

Reitittimen lisäksi järjestelmään kuuluu kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä, joilla muodostetaan tilanteen mukaan optimoituja verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen ja ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.

Lisää: Bittium TAC WIN -järjestelmästä (LINKKI) ja aiemmat Bittiumia käsitelleet uutisjutut (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.