Suomalainen tietoturvayhtiö jakautumassa

Tietoturvayhtiö F-Secure suunnittelee kuluttajatietoturvaliiketoiminnan eriyttämistä uuteen F-Secure-nimellä listattuun osakeyhtiöön. Jakautumisen täytäntöönpanon arvioidaan tapahtuvan kesäkuun loppuun mennessä. Jäljelle jäävä yhtiö keskittyy yritystietoturvaan, kertoo hallituksen puheenjohtaja ja perustaja Risto Siilasmaa.

F-Securen hallitus on päättänyt ehdottaa Yhtiön kuluttajatietoturvaliiketoiminnan eriyttämistä osittaisjakautumisella. Suunnitelmana on, että kuluttajatietoturvaliiketoiminta siirtyy uuteen itsenäiseen yhtiöön, joka jatkaa F-Secure-nimellä.

Jakautumisen yhteydessä yritystietoturvaliiketoimintaan keskittyvä yritys nimetään uudelleen WithSecure Oyj:ksi maaliskuun loppuun mennessä, jolloin myös toiminta uuden toiminimen alla alkaa.

Järjestely toteutetaan Yhtiön osittaisjakautumisena, jossa nykyisille osakkeenomistajille annetaan perustettavan uuden F-Securen osakkeita. Jakautuminen on ehdollinen ylimääräisen yhtiökokouksen päätökselle, joka arvioidaan pidettävän toukokuussa 2022.

’’Samaan aikaan suunnittelemme kuluttajayhtiön listaamista erillisenä yhtiönä Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Uskomme, että suunnitellulla jakautumisella voidaan luoda omistaja-arvoa sekä uudelle kuluttajatietoturvayhtiölle että yritystietoturvayhtiölle’’, sanoo nykyisen F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Jakautumisen täytäntöönpanon arvioidaan tapahtuvan 30.6.2022. Tarkoituksena on, että uuden kuluttajatietoturvayhtiö F-Securen hallituksen puheenjohtajaksi tulee Pertti Ervi ja toimitusjohtajaksi Timo Laaksonen.  Yritysliiketoimintaa keskittyvän nykyisen yhtiön hallituksen puheenjohtajana Risto Siilasmaa ja toimitusjohtajana Juhani Hintikka. Siilasmaa tulee myös kuluttajayhtiön hallituksen jäseneksi.