Tietoturvayhtiölle uusi vetäjä – pitkä tausta Ericssonilla

Suomalaisen tietoturvayhtiö Nixu on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Teemu Salmen (49), joka toimii hetkellä Salmi puunjalostusyritys Stora Enson tietohallinnossa, teknologiasta ja digitalisaatiosta vastaavana. Salmi toimi aiemmin Ericssonilla 17 vuoden ajan.

Teknologiaosaaja Teemu Salmella (49) on yli 20 vuoden kokemus johdon ja ylimmän johdon tehtävistä IT-, tietoliikenne- ja metsäteollisuuden toimialoilta. Salmi aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alusta lähtien.

Teemu Salmi on Ruotsin kansalainen. Tunnustuksena työstään hänet valittiin Suomessa vuoden 2020 tietohallintojohtajaksi.

Nixun hallitus on nimittänyt Valtteri Peltomäen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 1.3.2022 alkaen, kunnes Teemu Salmi aloittaa tehtävässään. Nykyisin Peltomäki toimii Nixun asiakaskokemus-liiketoiminta-alueen johtajana ja Nixun johtoryhmän jäsenenä,

Nixun nykyinen väistyvä toimitusjohtaja Petri Kairinen tukee häntä, aiemmin ilmoitettuun lähtöönsä asti. Hän siirtyy toiminnaohjausjärjestelmiä kehittävän Admiconin toimitusjogtajaksi.