Lisää tekoälyä langattomiin kotiautomaation Matter-piireihin

Silicon Labs tuo tekoälyominaisuuksia langattomiin IoT-Matter-piireihin. Uuudet 2,4 GHz:n langattomat Matter-piirit parantavat myös piirien tekoäly- ja koneoppimisen suorituskykyä ja kuluttavat aiempaa vähemmän energiaa. Tarjolla on kehittäjille  natiivi-AI/ML-ohjelmistotyökalupaketti TensorFlow.

Silicon Labsin uudet Matter-piirit ovat yrityksen ensimmäiset IoT-piirit. jotka sisältävät integroidut AI/ML-kiihdyttimen. Niiden AI-kiihdytinlohko on suunniteltu käsittelemään varsin monimutkaisia ​​laskelmia nopeasti ja tehokkaasti. Yrityksen mukaan piirien suorituskyky on parantunut nelinkertaisesti ja enegriatehokkuus kuusinkertaiseksi.

Uudet BG24- ja MG24-perheet tarjoavat 2,4 GHz:n liikennöinnin, Bluetooth-tuen sekä moniprotokollatoiminnot. Ne yhdistävät 78 megahertsin ARM Cortex-M33 -prosessorin, 2,4 GHz:n radion, 20-bittisen ADC:n, flashia jopa 1536 kilotavua, RAM-muistia 256 kilotavua ja AI/ML-laitteistokiihdyttimen. Piirien koko on 5×5 millimetriä  QFN40- ja 6×6 millimetrin QFN48-paketeissa. Piirit tulevat huhtikuussa ja moduulit toisella puoliskolla.

Uudet BG24- ja MG24-piiriperheet tukevat useita langattomia protokollia ja sisältävät PSA Level 3 Secure Vault -suojauksen älykotien, lääketieteen ja teollisuuden sovelluksiin. Tukea on Matterin lisäksi myäs Zigbeelle, OpenThreadille, Bluetooth Low Energylle ja Bluetoothin meshille. Piireillä on  myös turvallisuussertifikaatti.

Silicon Lab on julkaissut uusia piirejä varten myös ohjelmistotyökalusarjan, jonka avulla kehittäjät voivat nopeasti rakentaa ja ottaa käyttöön tekoäly- ja koneoppimisalgoritmeja esimerkiksi TensorFlowilla, jota tuetaan natiivisti.  Myös  AI/ML-työkaluketju Simplicity Studion avulla kehittäjät voivat luoda ratkaisuja. Yritys on tehnyt lisäksi sopimukset muidenkin tekoäly- ja ML-työkalutoimittajien, kuten SensiML ja Edge Impulse, kanssa.

Lisää: Silicon Labs (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI1 ja LINKKI2), AI/ML-tuki (LINKKI) ja aiemmat Matteria käsittelevät jutut (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.