Ilmainen salasanageneraattori vahvojen tunnusten luomiseen

Suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure tarjoaa ilmaisen verkkotyökalun, jonka avulla voi luoda erittäin vahvoja salasanoja erilaisille tileille ja palveluille. Salasanageneraattorilla voidaan luoda muutamassa sekunnnissa salasana, joka on riittävän vahva vastustamaan hakkereiden murtautumisyrityksiä.

Tuoreessa F-Securen tutkimuksessa havaittiin, että COVID-19-pandemian alusta lähtien monet ihmiset ovat tulleet entistä riippuvaisemmiksi erilaisista verkkopalveluista sekä tileistä. Tilien suojaaminen vahvoilla, ainutlaatuisilla salasanoilla on tehokas toimenpide tällaisten hyökkäysten estämiseksi.

Yli kolmannes kuluttajista (38 %) ilmoitti lisänneensä tietokoneillaan tehtyjen verkko-ostosten määrää kriisin alettua. Kuluttajista 32 % kertoi tehneensä ostoksia yhä enemmän matkapuhelimellaan ja 31 % sanoivat tekevänsä enemmän töitä kotona.

’’Aina kun jokin sivusto tai palvelu hakkeroidaan ja käyttäjien salasanoja vuodetaan julkisuuteen, näemme valitettavan usein liian helppoja kirjautumistietoja, kuten 12345 tai password1”, , kertoo F-Securen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Timo Laaksonen.

Uusi työkalu tekee hänen mukaansa vahvojen ja yksilöllisten salasanojen luomisesta eri tileille erittäin helppoa, eikä kuluttajan tarvitse enää käyttää kissan tai koiran nimeä. Ilmaisen salasanageneraattorin lisäksi F‑Secure markkinoi maksullista ID Protection ‑sala­sanojen­hallinta­ohjelmaansa.

Lisää: F-Secure (LINKKI) ja sanasanageneraattori (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock