Maksuton kyberturvallisuuskurssi tarjolla

Jyväskylän yliopisto tarjoaa verkossa maksuttoman kyberturvallisuuskurssin, joka on suunniteltu niin, että se sopii kaikille, ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Sen voi opiskella verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.

Nykyisessä maailmantilanteessa digiturvallinen toiminta on tärkeä kansalaistaito, joka kuuluu kaikille ja jonka oppimiseen kannattaa käyttää hetki aikaa. Jyväskylän yliopiston Kansalaisen kyberturvallisuus -verkkokurssin teemoista onkin ”Digitaalinen osana kriisejä ja sotia”, jossa pohditaan konfliktien yhä digitaalisempaa luonnetta ja tutustutaan siihen, kuinka Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa puolustetaan myös digitaalisessa maailmassa.

Kurssin toivotaan auttavan ymmärtämään digitaalista turvallisuutta niin yksilön, yhteisöjen kuin yhteiskunnankin tasolla. ’’Tietotoliikenneyhteyksien ja digitaalisen infrastruktuurin toiminta on äärimmäisen tärkeää myös humanitaarisen katastrofin hallitsemiseksi’’, kertoo Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilanen.

Moilanen on informaatioteknologian tiedekunnan Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelman tutkinto-ohjelmavastaava. Ohjelma on avannut julkisesti katsottaviksi luentoja, joiden avulla voi pyrkiä ymmärtämään mm. Venäjän toiminnan taustalla olevia ajatus- ja toimintamalleja. Tällä hetkellä avatut sisällöt:

Lisää: Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi (LINKKI)

Kuvituskuva: Jyväskylän yliopisto