Uusin terveysteknologia esille kesäkuussa

Uusin terveysteknologia on pitkään aikaan esillä kesäkuussa Helsingissä järjestettävässä terveydenhuollon ja terveysteknologian HIMSS22-kongressissa. Ulkomaisten yritysten lisäksi mukana on laaja kattaus suomalaisia terveydenhuollon yrityksiä uusine digi-innovaatioineen.

Helsingissä kohtaavat terveydenhuollosta vastaavat henkilät ja kehittäjät ensimmäistä kertaa kolmen pitkän koronavuoden jälkeen. Kahtena aiempana vuonna tapahtuma on toteutettu vain verkossa.

Helsinkiin odotetaan maailmalta tuhansia terveysalan vaikuttajia, ja kongressissa esiintyy yli 120 terveydenhuollon ja terveysteknologian asiantuntijaa eri puolilta maailmaa. Luentojen, paneelien ja workshopien ohella tarjolla on laaja näyttelyosuus.

Tapahtuman suomalaisina yhteistyökumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki Health Capital Helsinki -hankkeellaan, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Turku Science Park, KuopioHealth, OuluHealth sekä Helsingin Messukeskus.

”Helsinki valittiin kongressin järjestämispaikaksi innovatiivisen maineensa ansiosta ja meillä on mitä rummuttaa. Meillä on kansainvälisesti ylivoimaista huippututkimusta, ainutlaatuinen testbed-verkosto, ja tavoittelemme merkittävää terveysalan osaamisen ja siihen perustuvan yritystoiminnan kasvua”, sanoo Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Mukana oleva Suomi Paviljonki kymmenine osastoineen on suomalaisyritysten oma näyteikkuna kansainväliselle asiantuntijayleisölle lääkäreistä sairaalan johtajiin, hoitotiimiin, tutkijoihin ja muihin samalla toimialalla toimiviin yrityksiin. Näyttely törmäyttää tehokkaalla tavalla myös sijoittajat ja startupit.

”Kongressin Suomi-partnerit tuottavat kongressiin oman ohjelmakokonaisuuden, joka tuo vahvalla tavalla esiin Suomen edelläkävijyyden digitaalisen muutoksen kiihdyttäjänä. Esittelemme oman visiomme kestävämmästä, turvallisemmasta ja älykkäämmästä terveysalan tulevaisuudesta”, kertoo Business Finlandin Smart Life Finland -ohjelman ohjelmajohtaja Kari Klossner.

Viimeksi  terveysteknologian HIMSS-kongressi järjestettiin Helsingissä fyysisenä tapahtumana vuonna 2019, ja silloin se kokosi yhteen yli 3000 alan asiantuntijaa ja yritysmaailman edustajaa eri puolilta maailmaa.

Lisää: European Health Conference & Exhibition HIMSS, 14.-16.6.2022 , Helsingin Messukeskus (LINKKI) ja suomalaisen terveysteknologian esittely HIMSS Insights in ekirjassa (LINKKI).

Kuva: HIMSS19