CTO Forum palkitsi teknologiaosaajia

Vuoden 2022 teknologiajohtajaksi on valittu ABB:n Simo Säynevirta ja Modulightin Petteri Uusimaa sekä innovaatioprofessoriksi UT-yliopiston Jero Ahola. Tunnustukset jaettiin eilen verkossa järjestetyssä CTO Forumissa.

Vuoden teknologiajohtajan tunnustuspalkinnon jakavat yhteistyössä Business Finland, Teknologiateollisuus sekä innovaatiokonsulttiyhtiö Spinverse. Vuoden teknologiapalkinto jaettiin sekä suurten että pk-yritysten kategoriassa.

Suurten yritysten sarjassa vuoden 2022 teknologiajohtajana palkittu Simo Säynevirta johtaa ABB Green Electrification 2035 -veturiohjelman ekosysteemiyhteistyötä. Säynevirta edistää muun muassa kestävien energiaverkkojen ja Power-to-X-teknologioiden kehitystä ja käyttöönottoa.

Pk-yritysten sarjassa vuoden teknologiajohtajaksi nimitettiin laserkomponenttien osaaja Modulightin Petteri Uusimaa. Yritys on viime vuosina laajentunut optisista puolijohteista lääketieteen järjestelmäratkaisuihin pilvipalveluineen. Uusimaa on ollut myös mukana nostamassa esiin fotoniikkaa niin Suomessa kuin eurooppalaisilla foorumeilla ja toiminut kuusi vuotta muun muassa Euroopan fotoniikkayritysten yhdistyksen hallituksessa.

Vuoden 2022 innovaatioprofessoriksi nimitettiin Jero Ahola, joka toimii Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston energiatehokkuuden professorina. Hän on keskittynyt erityisesti vihreän vedyn tuotantoon ja sen sovellutuksiin.  Ahola on ollut perustamassa myös kolmea startup-yritystä (Solar Foods, Elstor ja Afstor).

Vuoden 2022 teknologiajohtajien tunnustuspalkinnon toisen sijan saivat suurten yritysten kategoriassa Mirkan Mats Sundell ja Wärtsilän Juha Kytölä sekä pk-yritysten kategoriassa IQM:n Kuan Yen Tan ja Ouran Teemu Kurppa.Innovaatioprofessorin kategoriassa toiselle sijalle nimettiin Mircea Guina ja Heli Skottman Tampereen yliopistosta.

Kuva: Palkitut teknologiajohtajat Simo Säynevirta ja  Petteri Uusimaa sekä vuoden innovaatioprofessori Jero Ahola.