Millennium-palkintoa ei enää Venäjälle

Tekniikan Akatemia -säätiö (TAF) muuttaa Millennium-teknologiapalkinnon sääntöjä vuoden 2022 kierroksen osalta siten, ettei Venäjälle tai Valko-Venäjälle voida saada enää palkintoa. Säätiö tuomitsee jyrkästi Venäjän ja Valko-Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainassa.

Tekniikan akatemian TAF:n hallitus teki eilen 2.3.2022 päätöksen muuttaa Millennium-teknologiapalkinnon sääntöjä vuoden 2022 kierroksen osalta siten, ettei Venäjälle tai Valko-Venäjälle verovelvollinen voi saada palkintoa.

”Venäjä, Valko-Venäjä rinnallaan, on rikkonut kansainvälistä oikeusjärjestystä hyökättyään rauhanomaista naapurimaata, Ukrainaa vastaan”, sanoo Tekniikan Akatemia -säätiön toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Markku Ellilä.

”Haluamme estää suomalaisten veronmaksajien rahojen päätymisen edes välillisesti Venäjän tai Valko-Venäjän valtioiden käyttöön’’, sanoo  toimitusjohtaja Ellilä. Päätös astuu voimaan välittömästi.

Sota uhkaa ihmisten hengen ja hyvinvoinnin lisäksi yhteiskunnan perusteita. Se tuhoaa säätiön mukaan edellytykset myös tieteelliseltä tutkimukselta sekä teknologisilta innovaatioilta.

Kuvituskuva: Tekniikan akatemia

Lisää: Millennium Technology Prize (LINKKI) ja Millennium-palkintoon liittyvät aiemmat artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).