Tekoälyllä tehoa teollisuuden IoT-ratkaisuihin

Tekoälyn alan nopea kasvu ja innovaatiot ovat avanneet teollisuuteen sovelluksia, jotka tulevat viitoittamaan alan kehitystä lähivuosina. Avuksi on julkaistu nyt uusi dokumentti ratkaisujen toteuttamiseksi. Suomesta mukana on yhteistyötaho DIMECC.

Kansainvälinen Industry IoT Consortium on julkistanut uuden IoT Artificial Intelligence Frameworkin (IIAIF) viitekehysdokumentin, joka tuo uuden tekniikan käyttöönottoon uutta apua ratkaisuja toteutushaasteisiin

Raportti pyrkii auttamalla myös teollisuusorganisaatioita ymmärtämään tekoälyn ainutlaatuisia vaatimuksia teollisuuden ns. IIoT-ympäristöissä ja vastaamaan niihin.

IIAIF-dokumentti kokoaa yhteen sekä IT- että OT-näkökulmat ja niiden lähentymisen ottamalla huomioon seuraavan sukupolven tekoälyllä varustettujen IIoT-järjestelmien eri näkökohdat. 46 sivuinen dokumentti käsittelee liiketoiminta-arvoa, toteutushaasteita ja arkkitehtonisia päätöksiä sekä tarjoaa käyttöskenaarioesimerkkejä.

Lisää:  Industry IoT Consortium (LINKKI),  Industrial IoT Artificial Intelligence Framework (LINKKI, pdf) ja DIMECC (LINKKI).

Kuvituskuva: DIMECC/Shutterstock