Kuituverkolla nopeammat Wifi6-yhteydet

Huawei laajentaa kiinteistöissä langattoman Wifi6-verkon kattavuutta kuituun perustuvalla Fiber to the Room (FTTR) –ratkaisulla. Ratkaisu tuo gigabitin Wifi6 –kattavuuden jokaiseen kodin tai yrityskiinteistön huoneeseen.

Huawein uudessa FTTR-ratkaisussa jokaiseen huoneeseen vedetään kuituyhteys, jonka kautta verkon Wifi6 -teknologialla voidaan saavuttaa 1200 Mbit/s:n nopeus kaikkialla kiinteistössä. Perinteisissä ratkaisuissa ongelmana on usein kapea kaista ja korkeat vasteajat.

Huawein uudessa tatkaisussa käytetään joustavia kuituja, joiden joiden käyttöikä voi olla Huawein mukaan jopa 30 vuotta. FTTR vähentää lisäksi tietoliikenteen sähkönkulutusta 20 prosentilla vakioratkaisuun verrattuna.

Verkossa käytetään älykästä verkkovierailutekniikkaa. Verkkovierailujen siirtymäaika on Huawein mukaan alle 20 ms, mikä varmistaa saumattoman yhteyden jatkumisen milloin tahansa. Verkon älykkäät O&M –järjestelmät tukevat reaaliaikaista Wifi-verkon tilan seurantaa, yhden klikkauksen tunnistusta ja kaukokartoitusta.

Huawein ratkaisu hyödyntää tällä hetkellä jo yli 20 maailmanlaajuista operaattoria FTTR-piloteissaan ja ratkaisuissaan. Yritys esitteli uuden verkkoratkaisua tämän viikon Mobile World Congressissa Barcelonassa.

Lisää: Huawein FTTR-ratkaisu (LINKKI1) ja (LINKKI2)

Kuva: Huawei