Volvon sähköauto voidaan ladata langattomasti

Volvo kokeilee seuraavan kolmen vuoden ajan Ruotsin Göteborgissa uutta langatonta lataustekniikkaa. Hanke on ensimmäisenä täyssähköautojen kestotesti todellisessa kaupunkiympäristössä. Uudenlaisen latausaseman tekniikan toimittaa yhdysvaltalainen Momentum Dynamics. Mukana myös esittelyvideot.

Mukana on myös taksiyritys Cabonline, jonka Volvo XC40-mallit tullaan seuraavan kolmen vuoden aikana lataamaan langattomilla latausasemilla. Lataustesti on yksi ruotsalaisen Göteborgin Green City Zone- projekteista, jossa haetaan uusia elementtejä tulevaisuuden liikkumiseen kaupungissa.

’’Uusien latausteknologioiden testaaminen valittujen kumppanien kanssa on erittäin hyvä tapa tutkia tulevien autojen vaihtoehtoisia lataustapoja”, Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Mats Moberg sanoo.

Volvon täyssähköautoille tarkoitetuilla latausasemilla auton lataus käynnistyy automaattisesti, kun auto pysäköi katuun upotetulle latausalustalle. Latausruutuun asettumisen jälkeen ratkaisu välittää auton akkuihin sähköenergiaa, jonka autossa oleva vastaanotin kerää. Auto kohdistuu latausalustaan 360 asteen kamerajärjestelmällä.

Täyssähköisissä XC40 Recharge -autoissa langaton latausteho on yli 40 kilowattia, mikä on Volvon mukaan noin neljä kertaa nopeampaa kuin johdollisen 11 kilowatin AC-laturin kanssa ja lähes yhtä nopeaa kuin johdollisen 50 kilowatin DC-pikalaturin kanssa.

Göteborgin latausprojektissa muita yhteistyökumppaneita ovat Volvon jälleenmyyjät, ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall ja sen latausverkosto InCharge sekä Göteborg Energi ja kaupungin Business Region Gothenburg -talouskehitysyksikkö. Latausasemat toimittaa yhdysvaltalainen Momentum Dynamics.

Lisää: Volvon video langattomasta lataamisesta (LINKIT, valitse listasta Wireless charging -video tai Wireless charging animation) tai Monentum Dynamicsin sivusto videoineen (LINKKI).