Kaksoissädehitsaus akkukennojen yhdistämiseen

Amerikkalaisen Coherentin Tampereen yksiköstä on tullut yksi sähköauto- ja akkuteollisuuden avainkumppaneista. Taustalla on ARM-nimeä kantava kaksisädetekniikkaa hyödyntävä hitsausratkaisu. Mukana on esittelyvideo.

Tamperelaisyksikön kehittämä ARM-laserin (Adjustable Ring Mode) avulla akkukennoja yhdistävät hitsaussaumat ovat entistä laadukkaampia, kestävämpiä ja vähähuokoisempia. Tämä puolestaan vähentää oikosulku- ja paloriskiä ja pidentää myös akkujen käyttöikää.

’’Kahden erillisen lasersäteen ansioista lämmöntuotto voidaan optimoida, joten hankalasti puhdistettavia roiskeita tai huokoisuutta ei synny haastavienkaan hitsausmateriaalien kohdalla’’, sanoo Cohernentin toimitusjohtaja Jarno Kangastupa.

Coherentin teknologiaa hyödyntävät maailman johtavat sähköautojen akkuvalmistajat, mutta sitä käytetään myös autotehtaiden kokoonpanolinjoilla. Kangastuvan mukaan autojen runkorakenteissa käytetään suurlujuusteräksiä, joita väärä liitostapa saattaa haurastuttaa.

Lisää: Coherentin ARM-CL-tekniikkasivusto (LINKKI),  akkusovellustietoa (LINKKI), ARM-laserlaitteet (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI).