Valmet Automotiven akkutoiminta kasvoi uusilla tehtailla

Valmet Automotive kasvoi viime vuonna vahvasti pandemian ja komponenttipulan haasteista huolimatta. Kaikki liiketoimintalinjat laajensivat toimintaansa, voimakkaimmin akkuliiketoiminta, johon yritys panostaa tutkimuksen lisäksi jo useammankin yksikön voimin. 

Koko Valmet Automotiven toiminnan bruttomyynti oli 2 977,5 (2020: 2 443,7) miljoonaa euroa, jossa on kasvua edelliseen vuoteen 21,8 prosenttia,  Jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 570,2 (494,0) miljoonaa euroa, joka on 15,4 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Bruttomyynti ja liikevaihto kasvoivat kaikilla liiketoimintalinjoilla, eniten akkuliiketoiminnassa. Konsernin liikevoitto jatkuvista toiminnoista kasvoi 64,2 prosenttia ja oli 35,6 (21,7) miljoonaa euroa eli 6,2 prosenttia liikevaihdosta (4,4 %).

Uudenkaupungin uusimman akkutehtaan valmistuslinja robotteineen.

Kokonaisinvestoinnit käyttöomaisuuteen olivat 62,1 (39,2) miljoonaa euroa, ja ne sisälsivät korvausinvestoinnit, kehitysinvestoinnit sekä investoinnit uusiin tuotantotiloihin ja -linjoihin erityisesti akkuliiketoiminnassa.

Kasvuinvestoinnit painottuivat akkuliiketoimintaan. Yritys jatkoi investointejaan akkutuotantoon Salossa ja Uudessakaupungissa, ja aloitti investoinnit Saksan Kirchardtin uuteen akkutehtaaseen.

Lisäksi jatkettiin investointeja Saksan akkutestauskeskukseen ja Valmet Automotiven itse kehittämään Modular Battery Platform -akkujärjestelmään.

Taustaa: Valmet Automotive -konsernin osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group, molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia sekä kiinalainen CATL, sähköautojen akkujen ja akkukennojen johtava valmistaja, 23,08 prosentin omistusosuudella.