Helsingin Cyber Security Nordicin merkitys kasvoi

Viimeaikaiset tapahtumat ovat tuoneet kyberturvallisuuden esille entistä vahvemmin. Alkuvuodesta jo siirretty Helsingin Cyber Security Nordic paneutuu toukokuussa kyberturvallisuuden viimeisimpiin näkökulmiin politiikasta talouteen sekä alan viimeaikaiseen kehitykseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022.

Kyberturvallisuus ja kyberdiplomatia ovat tällä hetkellä ehtistä ajankohtaisempia kuin koskaan. Toukokuuksi Helsingissä järjestettävän Cyber Security Nordic -tapahtuman kohderyhminä ovat alan ammattilaiset, yritysjohto ja asiantuntijat.

“Vaikka tapahtumaa on aikaisempien koronarajoitusten vuoksi jouduttu siirtämään, ajoitus on nykytilanteessa relevantimpi kuin koskaan”, sanoo Peter Sund, toimitusjohtaja, Kyberala ry (FISC).

Tapahtuman ohjelmasta on julkaistu jo seitsemän pääpuhujaa ja kaksi paneelikeskustelua: Case Finland – lessons learned from latest global #cyberthreats ja Cyber conflict resolution approaches. Kaikki osuudet toteutaan englanniksi.

Aiemmin julkistamattomia pääpuhujia ovat Samuel Linares, Global & Europe Industry Security Lead, Accenture, Kaja Ciglic, Senior Director, Microsoft ja Menny Barzilay, Cyber Security Expert, Strategic Advisor, Cytactic’in toimitusjohtaja.

Samuel Linares puhuu teollisesta kyberturvallisuudesta ja kriittisestä infrastruktuurin turvallisuudesta. Kaja Ciglic käsittelee puheenvuorossaan valtioiden tukemien kyberhyökkäysten kasvavaa uhkaa, näiden vaikutusta yritysten liiketoimintaan ja yhteiskuntaan sekä valtionjohdon rooliin käsitellä tätä kiireellistä asiaa.

Menny Barzilay paneutuu tehokkaan, eri liiketoiminta-alueiden toiminnot yhdistävän kyberkriisijohdon rakentamiseen. Yhdistettäviä toimintoja ovat turvallisuus, liiketalous, oikeudelliset asiat, PR ja vakuutusasiat.

Muut, aiemmin julkistetut pääpuhujat ovat Graham Cluley, palkittu tietoturva-alan keynote-puhuja, kirjailija ja podcastaaja (etäyhteydellä), Marja Dunderfelt, Cyber Security & Privacy Officer, Huawei Technologies, Rik Ferguson, Vice President of Security Research, Trend Micro ja Mikko Hyppönen, Chief Research Officer, F-Secure.

Taustaa: Cyber Security Nordic -tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Kyberala ry:n kanssa. Strategisia kumppaneita ovat Accenture Security, F-Secure, Huawei, Microsoft ja Trend Micro. Cyber Security Nordic järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022 nyt neljättä kertaa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana. Tänä vuonna tapahtumaa voi seurata paikanpäällä tai verkon välityksellä.