Langattomiin IoT-verkkoihin lisää roamingia

Digita kertoi kuukausi sitten LoraWan-pohjaisen IoT-verkkonsa laajentumisesta verkkovierailuominaiuuksin hollantilaisen The Things Industriesin kanssa. Nyt Digita on sopinut samasta asiasta ruotsalaistaustaisen Netmoren kanssa, jolla on toimintaa Ruotsin lisäksi Britanniassa ja Irlannissa.

Uuden sopimuksen mukaan Netmoren ruotsalaiset ja kansainväliset asiakkaat saavat suomalaisen Digitan valtakunnallisen LoRaWan-verkon käyttöoikeuden Suomessa. Digitalla puolestaan on mahdollisuus tarjota Netmoren LoRaWAN-kattavuutta heidän verkoissaan.

Netmoren asiakkaat voivat yhdistää omia antureita, mittareita ja muita laitteita Digitan valtakunnalliseen verkkoon Suomessa. Palvelunkehittäjät, anturinvalmistajat ja muut Netmore-ekosysteemiin kuuluvat IoT-toimijat saavat siten laajentuneen kattavuuden ansiosta sekä uusia että vakiintuneita IoT-ratkaisujaan entistä useammille maantieteellisille markkinoille.

”Kansainvälistyminen ja kyky yhdistää useita maantieteellisiä markkinoita ovat keskeinen osa strategiaamme ja tärkeä tekijä, joka auttaa vakiinnuttamaan LoRaWAN-ratkaisun laajamittaisen esineiden internetin käyttöoikeusteknologiaksi/-protokollaksi”, sanoo Netmore Grouping CCO Andreas Stenhager.

Kuvituskuva: Shutterstock/UT