Litiumioniakku varmistaa Edge-verkot

Eaton tuo tarjolle uuden litiumioniakkuja käyttävän UPS-laitteen 9PX, joka  pystyy tarjoamaan lyijyakkuihin verrattuna pidemmän akun käyttöajan ja pienemmän ekologisen jalanjäljen.  Uutuus sopii hajautettuihin, ns. edge-reunalaskentaympäristöihin ja kevyen teollisuuden sovelluksiin.

Litiumioniakut ovat  laajemminkin tulossa edge-ympäristöissä olevissa UPS-laitteisiin, koska akkujen pidemmän käyttöiän ansiosta ne vaativat erittäin vähän käytönaikaista huomiota IT-henkilöstöltä, datakeskusasiantuntijoilta tai huoltohenkilöstöltä.

Eaton litiumioniakkuja käyttävä 9PX integroituu valmistajan mukaan saumattomasti virtuaalikoneympäristöön ja on valmis toimintaan sähkökatkoksen sattuessa. Sen elinajanodote on 8–10 vuotta ja tarjolla on kolme 2U:n kokoiseen räkkiin kiinnitettävää tehoversiota: 15o0, 2200 ja 3000 wattia.

Uutuuden voi hankkia myös gigabitin verkkokortilla varustettuna (Network-M2), jolloin sen saa yhdistettyä valmistajan etävalvontapalveluun ja hoitaa sen kautta turvatusti laitteen reaaliaikainen monitorointi- ja ylläpitotoiminnot.

Lisätietoja: Eaton (LINKKI1, LINKKI2) ja tuotetiedot 9PX-UPS (LINKKI) ja gigabitin verkkokortti (LINKKI).