Elisa laajentaa ohjelmisto-osaamistaan

Elisan Polystar on hankkinut lisää televerkkojen automaatiom ohjelmisto-osaamista ostamalla slovakialaisen ohjelmistoyhtiö Frinx-yhtiön. Ostetun yrityksen tuotteet ja -ohjelmistot täydentävät Elisa Polystarin nykyistä automaatio- ja analytiikkatarjontaa sekä verkkohallintaprosesseja.

Teleoperaattori Elisa kasvattaa uusimmalla ostolla digitaalisten ohjelmistopalveluiden tarjontaa ulkomailla. Samalla se vauhdittaa Polystar -osuutensa toimintaa ja kaupan myötä Elisa Polystar ottaa askeleen kohti itseohjautuvien verkkojen toteutusta.

Automaatio on televerkkojen operaattoreille välttämätöntä toimintaa, jotta ne voivat selviytyä  kasvavien tietomäärien kasvusta, uusien teknologioiden käyttöönotosta ja televerkoissa lisääntyvästä monimutkaisuudesta.

Slovakialaisen yrityksen tuotteiston lisäksi Elisa saa ostolla lisää tuotekehitysresursseja toimintaansa. Frinxin tuotevalikoiman kehittäminen jatkuukin kaupan jälkeen osana Elisa Polystarin automaatioliiketoimintaa.

Taustaa: Elisan Polystar-yhtiö on suomalaisyrituksen verkkoautomaatio- ja analytiikkaratkaisujen toimittaja, joka palvelee jo yli 120 teleoperaattoria maailmanlaajuisesti. Ostettu slovakialaisyhtiö Frinx on puolestaan  ohjelmistotoimittaja, jolla on noin 40 työntekijää Bratislavassa, Slovakiassa ja New Yorkissa. Yritys on perustettu vuonna 2016.

Lisää: Elisa (LINKKI), Elisa Polystar (LINKKI) ja Frinx (LINKKI)

Kuvituskuva: Elisa