Uusi maajohtaja robottivalmistajalle

Tanskalainen yhteistyörobotteja valmistava Universal Robots on nimittänyt uudeksi Suomen maajohtajaksi Miikka Jokisen. Uuden maajohtajan mukaansa automaatioprojektit kannattaisi Suomessa aloittaa pienistä investoinneista. 

Tittelillä Channel Development Manager aloittaneen Miikka Jokisen vastuulla on kehittää tanskalaisen yhtiön asiakkuuksia ja myyntiä Suomessa. Uutena suuntauksena hän suositteleekin , että perinteisen ison linjasto-investoinnin sijasta suomalaisyritysten kannattaa usein modernisoida yksi kohde kerrallaan.

Miikka Jokinen, maajohtaja, Universal Robots

Pienet investoinnit madaltavat hänen mukaansa riskejä ja tuovat yritykselle myös arvokasta näkemystä sopivimmista jatkoaskelista. Varsinkin kun robotiikka-investoinnit eivät ole hänen mukaansa Suomessa viime vuosina yltäneet monien kilpailijamaan tasolle.

“Suurin tarve yrityksillä on tällä hetkellä löytää ratkaisuja pakkaamiseen, konepalveluun ja hitsaamiseen.  Helpointa automatisointi on silti aloittaa esimerkiksi yksinkertaisemmista lavaustehtävistä”, Miikka Jokinen sanoo.

Suomessa tanskalaisen Universal Robotsin verkosto koostuuj jälleenmyyjistä (Machinetool ja Insinööritoimisto Ismo Lindberg), sertifioiduista integraattorista (Apex Automation) sekä UR+-sovelluskumppanista (Mirka).

Lisää: Universal Robotics (LINKKI), edustajat Suomessa (LINKKI) ja aiemmat Universal Robotsia käsitelleet uutiset (LINKKI).