Digia hankki lisää ohjelmistorobotiikan osaajia

Suomalainen it-yhtiö Digia laajentaa skaalautuvia palvelujaan Robotics as a Service -kyvykkyydellä ostamalla Ruotsissa ja Suomessa toimivan Most Digitalin osakekannan.  Yritykset ovat tehneet kiinteää yhteistyötä jo kaksi vuotta.

Yritysostolla Digia kasvattaa skaalautuvia palvelujaan sekä vahvistaa integraatio- ja API-liiketoiminnan osaamista ja kasvua automaatioalustapalveluilla. Ostetun yrityksen palveluksessa työskentelee 34 ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn ammattilaista sen toimipisteissä Helsingissä, Lempäälässä, Rovaniemellä ja Tukholmassa.

Most Digital toimittaa robotiikkaratkaisuja liiketoimintaprosessien automatisointiin itse kehittämänsä avoimeen lähdekoodiin perustuvan alustan päälle jatkuvina Robotics as a Service -palveluina ja sen oma itse kehittämä pilviratkaisu hyödyntää Microsoft Azurea.

Osapuolet ovat sopineet, että yritysjärjestelyn kauppahintaa ei julkisteta. Most Digitalin liikevaihto oli joulukuussa 2021 päättyneellä tilikaudella noin 2,8 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla ei ole osapuolten mukaan henkilöstövaikutuksia.